Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Construirea unui nou pod peste râul Sebeș, în localitatea Căpâlna: Licitația de peste 2 MILIOANE de lei, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Construirea unui nou pod peste râul Sebeș, în localitatea Căpâlna: Licitația de peste 2 MILIOANE de lei, lansată în SEAP

Primăria comunei Săsciori a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru lucrări de proiectare, obținere avize, asistență tehinică și execuție, în cadrul proiectului „Construirea unui pod peste râul Sebeș în localitatea Căpâlna, comuna Săsciori”. Valoarea totală a investiției, fără TVA este de 2.009.506,15 de lei.

Podul se afla in intravilanul localităţii Capalna si asigura accesul auto si pietonal pe zona malului stâng al râului Sebeş.

Podul asigura accesul riveranilor către proprietăţile acestora din drumul naţional DN 67C, care este un drum cu îmbrăcăminte asfaltica.

Podul propus este amplasat intre limitele de proprietate fiind învecinat cu gardurile riveranilor si terenurile agricole.

Amplasamentul podului se afla in administrarea comunei Săsciori, iar entitatea responsabila cu implementarea proiectului este comuna Săsciori.

In prezent, râul Sebeş este traversat in zona, de un pod pe structura metalica realizat artizanal, care nu prezintă siguranţa pentru trafic.

Podul are o singura deschidere, structura de grinzi metalice fiind aşezata pe culei din zidărie de piatra. La partea superioara (calea de rulare) sunt prezente foi din tabla improvizate.

Prin realizarea lucrărilor cuprinse in proiect se urmăreşte imbunatatirea condiţiilor de circulaţie auto, creşterea gradului de siguranţa a circulaţiei publice, scăderea gradului de poluare, reducerea uzurii vehiculelor participante la trafic si nu in ultimul rând redarea unui ambient plăcut zonei.

Situaţia actuala a podului care face obiectul prezentului studiu, prezintă o serie de dezavantaje, dintre care cele mai semnificative sunt:

– starea necorespunzatoare a acestuia;
– lipsa sistemelor de scurgere si evacuare a apelor pluviale;
– contaminarea mediului înconjurător prin stagnarea apei pe partea carosabila;
– trafic îngreunat si congestii locale datorita lăţimii scăzute a carosabilului pe pod;
– riscul producerii de accidente;
– acces îngreunat pentru locuitori atat la proprile locuinţe cat si la terenurile agricole.

Lucrările propuse:

Lungimea suprastructurii este de 20,20m, iar lumina între feţele culeelor este de 19,00m şi a rezultat ca urmare a efectuării calculului hidraulic la debitul Q1%=433 mc/s.

Podul are prevăzut un spaţiu de gardă de 1,00m. Podul este normal pe direcţia
Secţiunea transversală asigură lăţimea părţii carosabile de 7,00m şi un trotuar de 1.00m lăţime.

Infrastructura podului este alcătuită din două culee din beton armat, fundate direct.

Fundaţiile culeelor sunt realizate în două trepte. Prima, din beton simplu, are dimensiunile în plan de 3,10×8,40m şi înălţimea de 1,50m. a doua treaptă, din beton armat C25/30, are dimensiunile în plan de 2.30×8,20m şi înălţimea de 1,00m.

Hidroizolaţia va fi de tip performant (pentru poduri), cu grosime de 4-5mm şi prevăzută la partea superioară cu ardezie.

Carosabilul va avea 2x4cm de BAP16 şi este încadrat de parapete metalic mixt şi parapete de siguranţă tip bordură înaltă, pe latura cu trotuarul.

Calea pe trotuar are lăţimea de 1,00 şi va fi realizată umplututră de beton C 20/25 şi 3cm de BA8. Trotuarul se va realiza pe toată lungimea podului – inclusiv zidurile întoarse.

Pe zona de trotuar se vor dispune parapete pietonal zincat alcătuit din profile metalice rectangulare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre

Ziarul Unirea

Publicat

în

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre PREOTUL IOAN SABĂU – „CEL MAI IUBIT DINTRE VINERENI” – ,,Abia în închisoare în închisoare mi-am început misiunea preoțească, acolo am învățat să mă rog și tot acolo am simțit dependența de Dumnezeu, pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea