Construirea unei baze sportive multifuncționale în Ciugud: Teren de fotbal, sală de fitness și bazin de înot. Primăria a solicitat acordul de mediu de la APM Alba
Construirea unei baze sportive multifuncționale în Ciugud: Teren de fotbal, sală de fitness și bazin de înot. Primăria a solicitat acordul de mediu de la APM Alba
O bază sportivă multifuncțională se va construi în comuna Ciugud, pe o suprafață de 19.944mp. Primăria Ciugud a solicitat emiterea acordului de mediu de la APM Alba.Baza sportivă va avea facilități moderne pentru întreaga comunitate, precum teren de fotbal, sală de fitness, iar ulterior, un bazin de înot. Accesul principal se va realiza din strada George Coșbuc, iar cel secundar de pe strada Simion Bran.
Citește și: VIDEO | Proiectul de amenajare a infrastructurii pentru pietoni între Ciugud și Șeusa, tot mai aproape de finalizare. Care este stadiul lucrărilor
Potrivit documentației, se propune dezvoltarea unei baze sportive multifuncționale cu scopul de a oferi facilități moderne și accesibile pentru sportivi, spectatori și întreaga comunitate. Amplasată într-un cadru natural favorabil, baza sportivă va include o serie de infrastructuri concepute pentru a satisface nevoile diverselor activități sportive și recreative.
– Teren de fotbal;
– Gradene și facilități pentru spectatori;
– Vestiare și grupuri sanitare;
– Spații publice și spații verzi;
– Parcări și accesibilitate.
În centrul terenului se va amplasa un teren de fotbal, prevăzut cu gazon natural. Acesta va fi prevăzut cu un sistem de drenaj și de irigare pentru o întreținere și o mentenanță redusă. În jurul terenului de joc s-a prevăzut un spațiu de siguranță și un gard de protecție cu o înălțime minimă de 2.00m. Terenul va fi echipat cu un sistem de iluminat nocturn.
Pe laterala vestică se vor amplasa gradenele pentru spectatori. Acestea vor avea o capacitate de aproximativ 690 de spectatori. Sub gradene, la nivelul parterului se vor realiza vestiarele pentru jucători, arbitrii și antrenori, grupurile sanitare aferente vestiarelor, grupurile sanitare pentru spectatori și 2 spații comerciale propuse spre închiriere. Gradenele vor fi acoperite la partea superioară cu o structură metalică.
Spațiile publice și spațiile verzi vor contribui la crearea unei atmosfere plăcute și vor conduce către o integrare în peisajul comunei Ciugud. Spațiile verzi vor fi amenajate cu vegetație locală și vor include zone de recreere pentru comunitatea locală.
Pentru a asigura un flux eficient de vizitatori, proiectul include și o serie de parcări ample amplasate în proximitatea bazei sportive conform P.U.Z. aprobat prin H.C.L. nr. 7 din 2020. Accesul dinspre parcare spre terenurile de sport va fi realizat prin alei pavate, iar accesul către gradene se va realiza prin spațiul public dinspre strada Simion Bran.
Valoarea de investiție va fi stabilită ulterior, după realizarea evaluărilor în cadrul documentației. La acest moment, valoarea este estimată la aproximativ 19.500.000,00 lei.
Perioada de implementare a investiției este de 24 luni.
Caracteristicile fizice ale proiectului
În centrul amplasamentului studiat se va amplasa terenul de fotbal cu gazon natural în suprafață de 7.396,00mp cu dimensiunile suprafeței de joc de 100,00m x 64,00m. Suprafața de evoluția va fi de asemenea amenajată cu gazon natural pentru a putea permite încălzirea jucătorilor și o bună desfășurarea a jocului. Amplasarea terenului de fotbal va fi pe direcția NE–SE.
Pe latura de vest se vor amplasa gradenele, ce au o suprafață construită de 750mp cu dimensiunile de 12.30m x 60.90m. La nivelul parterului se află holul de distribuție, vestiarele, grupurile sanitare, punctul de prim ajutor, punct de protecție și pază și două spații comerciale.
Dimensiunea în plan a parterului este de: 54.50m x 10.80m. Accesul către zona de etaj 1 ce cuprinde spații administrative și sală de ședințe, se realizează printr-o scară de 1.20m lățime, accesibilă din holul de distribuție. Din etajul 1 se poate accesa zona gradenelor printr-un vomitoriu amplasat în axul central. Pentru a accesa gradenele din zona de primire a spectatorilor s-au prevăzut 2 scări cu dimensiunea 2.10m pe laturile scurte ale clădirii. Gradenele vor avea o capacitate de aproximativ 690 de persoane. Scaunele vor fi din plastic, rezistente la incendiu și la șocuri mecanice. Gradenele sunt acoperite la partea superioară de o structură metalica, placată la partea superioară cu plăci ondulate din policarbonat solid și vor fi placate cu șipci din lemn la partea inferioară.
Structura de rezistență va fi realizată din cadre de beton armat, iar închiderile la nivelul parterului și etajului vor fi realizate din cărămidă cu goluri verticale. Tâmplăria va fi realizată din profile de aluminiu, cu geam termoizolant.
Finisajele interioare vor fi realizate astfel: pardoselirășină epoxidică autonivelantă; pereți- vopsitorie lavabilă pe glet de ipsos și gips-carton, placaj cu plăci ceramice; tavane- vopsitorie lavabilă pe glet de ipsos și gips-carton.
Compartimentările aferente grupurilor sanitare vor fi realizate din HPL. Fațadele se vor finisa cu tencuială decorativă
pe termosistem. Soclul se va finisa cu tencuială decorativă hidrofobă pe un termosistem. Scările vor avea balustradă metalică, cu mână curentă metalică.
Pe latura de vest a terenului de fotbal în continuarea gradenelor se va amplasa o cafenea cu terasa înierbată în suprafață de 230,00mp cu dimensiunile de 20.45m x 10.80m. Regimul de înălțime este parter. Spațiul va avea grupuri sanitare, zonă de depozitare și un bar pentru servire.
Structura de rezistență va fi realizată din cadre de beton armat, iar vor fi realizate din cărămidă cu goluri verticale. Tâmplăria va fi realizată din profile de aluminiu, cu geam termoizolant.
Finisajele interioare vor fi realizate astfel: pardoseli- rășină epoxidică autonivelantă; perețivopsitorie lavabilă pe glet de ipsos și gips-carton, placaj cu plăci ceramice; tavane- vopsitorie lavabilă pe glet de ipsos și gips-carton.
Compartimentările aferente grupurilor sanitare vor fi realizate din HPL. Fațadele se vor finisa cu tencuială decorativă pe termosistem. Soclul se va finisa cu tencuială decorativă hidrofobă pe un termosistem.
Pe latura scurtă sudică a gradenelor se va amplasa un ascensor și o scară cu lățimea de 300cm ce va facilita accesul către partea superioară a gradenelor.
Pe latura de nord a terenului de fotbal se află o zonă destinată locurilor de joacă în suprafață de 905.00mp, placată cu covor de tartan. Vor fi amplasate o serie de articole ce vor permite elevilor din școala alăturată să desfășoare diverse activități.
Pe latura de est a terenului de fotbal către strada George Coșbuc, se propune înființarea într-o etapă ulterioară a unei săli de sport și un bazin de înot. Suprafața alocată dezvoltării ulterioare va fi de 3.950,00 mp. Până la realizarea proiectului de sală de sport și bazin de înot spațiul va fi înierbat corespunzător.
Pe latura de sud a terenului de fotbal și a spațiului alocat dezvoltării ulterioare se va amplasa o zonă verde în suprafață de 1.329,00 mp ce va fi amenajată corespunzător cu specii locale. Se propune și realizarea unei zone de fitness cu aparate destinate sportului fixate în pardoseală.
Laturile dinspre strada Simion Bran vor fi dedicate publicului, fiind pavate cu piatră cubică. Zona se va dota cu mobilier urban.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Publicitate electorală | 10 pentru Alba Iulia! 10 pentru România! Pe 1 Decembrie, trimitem profesioniști în Parlamentul României!
10 pentru Alba Iulia! 10 pentru România! Pe 1 Decembrie, trimitem profesioniști în Parlamentul României! Cu experiență, rezultate și susținerea celui mai puternic și determinat partid, Florin Roman și Corina Rotar, pe singura listă de nota 10 – cea a PNL Alba De Ziua Națională a României, pe 1 Decembrie, avem ocazia, dreptul, șansa și […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentarii19 ore ago
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentarii8 ore ago
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentarii11 ore ago
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Ştirea zilei3 zile ago
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată