Construirea magazinului Penny, blocată între semafor şi giratoriu la Aiud

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru Penny Market din Aiud şi a studiului de circulaţie din zona intersecţiei străzilor Morii şi Transilvaniei din municipiu s-a aflat, la finele lunii trecute, pentru a 4-a oară pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Aiud. Nici de această dată aleşii locali şi reprezentantul legal al investitorului nu au ajuns la un consens cu privire la soluţia privind reglementarea circulaţiei din zonă. Investitorul vrea ca toate drumurile din zonă să ducă la supermarket, în prezent existând acces doar dinspre strada Morii. Consilierii locali nu vor ca traficul rutier să se stranguleze, având în vedere că zona aflată în discuţie include atât intersecţia cu DN1, cât şi o parte a rutei pe care se desfăşoară traficul greu.
Consiliul Local a înaintat varianta unui sens giratoriu, iar reprezentantul investitorului a venit cu soluţia unei intersecţii semaforizate. Proiectul privind intersecţia semaforizată nu a reuşit să îi convingă pe aleşii locali, care au semnalat câteva nereguli, ce nu fuseseră corectate nici acum în documentaţie. Proiectul de hotărâre a fost retras de pe ordinea de zi, deoarece administraţia locală nu primise până la data şedinţei avizul poliţiei pentru sensul giratoriu.
„Aşa cum şi noi îl înţelegem pe investitor şi apreciem că îşi doreşte să finalizeze proiectul cât mai repede şi în condiţiile unui parteneriat corect, aşteptăm şi noi să fim înţeleşi în preocuparea faţă de felul în care se desfăşoară circulaţia rutieră în Aiud. În prezent, există acces la magazin, iar dacă investitorul vrea ca toate drumurile să ducă la Penny Market, noi vrem ca oamenii să şi poată ieşi de acolo, problemă pe care varianta intersecţiei semaforizate, aşa cum ne-a fost prezentată, nu o rezolvă. Investitorul are din partea mea toată susţinerea, pe care am şi demonstrat-o până acum, dar grija mea îi priveşte pe cetăţenii din Aiud, inclusiv referitor la circulaţia rutieră şi accesul la ieşirea din Penny Market. Avizul Poliţiei Judeţene privitor la sensul giratoriu este cheia”, a spus primarul Horaţiu Josan.
Robert GHERGU

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei