Rămâi conectat

Actualitate

Construcțiile au crescut în primele 7 luni, cu peste 11%, față de aceeași perioadă a anului 2014 – datele INS

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Potrivit datelor INS, volumul lucrărilor de construcții a crescut, în primele șapte luni ale acestui an, atât ca serie brută, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 11,3%, respectiv cu 11,6%, față de perioada similară a anului trecut.

constructii„Pe elemente de structură (serie brută — n. r.) au avut loc creșteri la lucrările de reparații capitale cu 15,8%, la lucrările de întreținere și reparații curente cu 11,8% și la lucrările de construcții noi cu 10,2%. Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor a crescut astfel: clădirile nerezidențiale cu 15,5%, construcțiile inginerești cu 10,8% și la clădirile rezidențiale cu 5%’, se precizează în comunicatul INS.

În schimb, în iulie 2015, față de luna precedentă, volumul lucrărilor a scăzut cu 1,4% ca serie brută, dar a crescut ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 1,4%. Scăderea din iulie a fost cauzată de reducerea lucrărilor de întreținere și reparații curente, cu 3,3%, și a lucrărilor de construcții noi, cu 2,8%. Lucrările de reparații capitale au crescut cu 10,3%.

Pe obiecte de construcții, au scăzut construcțiile inginerești cu 6%. Au avut loc creșteri la clădirile rezidențiale și la clădirile nerezidențiale cu 9,1%, respectiv cu 3,8%, se spune în comunicat.

Comparativ cu luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcții a crescut, atât ca serie brută, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 15,4%, respectiv cu 15,2%.

„Pe elemente de structură au avut loc creșteri astfel (serie brută — n. r.): la lucrările de reparații capitale cu 21,8%, lucrările de întreținere și reparații curente cu 15,1% și lucrările de construcții noi cu 14,2%. Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a crescut la clădirile nerezidențiale cu 24,4%, la construcțiile inginerești cu 13,6% și la clădirile rezidențiale cu 5,4%”, reiese din datele INS.

Sursa Agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Polițiștii locali amenință că vor intra în grevă de avertisment chiar în ziua alegerilor din 9 iunie: ”Nu cedăm!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Polițiștii locali amenință că vor intra în grevă de avertisment chiar în ziua alegerilor din 9 iunie: ”Nu cedăm!” Polițiștii locali amenință că vor intra în grevă de avertisment chiar în ziua alegerilor din 9 iunie: ”Nu cedăm!”. La protestul din fața Guvernului, polițiștii locali veniți din toată țara au cerut sporuri pentru condiții speciale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea