Construcțiile au crescut în primele 7 luni, cu peste 11%, față de aceeași perioadă a anului 2014 – datele INS
Potrivit datelor INS, volumul lucrărilor de construcții a crescut, în primele șapte luni ale acestui an, atât ca serie brută, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 11,3%, respectiv cu 11,6%, față de perioada similară a anului trecut.
„Pe elemente de structură (serie brută — n. r.) au avut loc creșteri la lucrările de reparații capitale cu 15,8%, la lucrările de întreținere și reparații curente cu 11,8% și la lucrările de construcții noi cu 10,2%. Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor a crescut astfel: clădirile nerezidențiale cu 15,5%, construcțiile inginerești cu 10,8% și la clădirile rezidențiale cu 5%’, se precizează în comunicatul INS.
În schimb, în iulie 2015, față de luna precedentă, volumul lucrărilor a scăzut cu 1,4% ca serie brută, dar a crescut ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 1,4%. Scăderea din iulie a fost cauzată de reducerea lucrărilor de întreținere și reparații curente, cu 3,3%, și a lucrărilor de construcții noi, cu 2,8%. Lucrările de reparații capitale au crescut cu 10,3%.
Pe obiecte de construcții, au scăzut construcțiile inginerești cu 6%. Au avut loc creșteri la clădirile rezidențiale și la clădirile nerezidențiale cu 9,1%, respectiv cu 3,8%, se spune în comunicat.
Comparativ cu luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcții a crescut, atât ca serie brută, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 15,4%, respectiv cu 15,2%.
„Pe elemente de structură au avut loc creșteri astfel (serie brută — n. r.): la lucrările de reparații capitale cu 21,8%, lucrările de întreținere și reparații curente cu 15,1% și lucrările de construcții noi cu 14,2%. Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a crescut la clădirile nerezidențiale cu 24,4%, la construcțiile inginerești cu 13,6% și la clădirile rezidențiale cu 5,4%”, reiese din datele INS.
Sursa Agerpres
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Tehnica „spoofing”, o nouă metodă de înșelăciune: Cum poți rămâne fără bani în cont în urma unor apeluri de la falși angajați ai băncilor
Tehnica „spoofing”, o nouă metodă de înșelăciune: Cum poți rămâne fără bani în cont în urma unor apeluri de la falși angajați ai băncilor În ultima perioadă, au fost înregistrate mai multe cazuri prin care au fost comise fapte de natură penală, utilizându-se tehnica „spoofing”. Autorii, folosind aplicații VoIP (voice over IP), cu numere de […]