Rămâi conectat

Actualitate

Construcția podului peste râul Mureș, între Șibot și Blandiana, va intra în prelungiri: Primăria dorește amânarea termenului de finalizare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Construcția podului peste râul Mureș, între Șibot și Blandiana, va intra în prelungiri: Primăria dorește amânarea termenului de finalizare

După ce condițiile meteo din iarna 2020/2021 a încetinit oarecum ritmul lucrărilor la podul strategic ce va înlocui brudina de peste Mureș, între Șibot și Blandiana, în vară s-a intrat tot andante cu lucrările, situație care, cel mai probabil, va conduce la amânarea dării în folosință a obiectivului.

Primarul comunei Blandiana, Nicolae Gherman, a confirmat pentru Ziarul Unirea că este posibil să se solicite amânarea termenului de finalizare din septembrie, cu 3 luni, adică până prin decembrie 2021. În zonă se mai fac lucrări în așteptarea celor 12 grinzi imense ale podului de peste Mureș, grinzi fabricatre la Prebet Aiud și care acum stau la uscare și întărire.

”Am fost la Aiud, sunt grinzile gata, într-o săptămână ar fi bune de pus sus. Au câte 41 de metri și 96 de tone. Prebet ar trebui să ni le și aducă și să le pună sus, pe piloni, dar montajul depinde de niște macarale foarte mari. Deocamdată așteptăm după grinzi, s-a lucrat la spațiul unde acestea vor fi puse. Trebuie puse 12 grinzi, câte 4 grinzi pe tronson, sunt 3 tronsoane de 41 de metri” a explicat primarul Nicolae Gherman.

În august 2019 au început lucrările de construcție a podului peste râul Mureș, care va lega comunele Blandiana și Ceru Băcăinți de Șibot, implicit de orașul Cugir. Podul peste râul Mureș va avea 3 deschideri și o lungime de aproximativ 122 de metri. Lucrarea prevede realizarea de trotuare și sistem de iluminat, dar și lucrări aferente scurgerii apelor pluviale, guri de scurgere, șanțuri, lucrări de semnalizare și siguranța circulației.

Proiectul este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL II) și este estimat la 8,29 de milioane de lei, TVA inclus. Podul reprezintă o șansă de dezvoltare a comunelor din Blandia și Ceru Băcăinți dar și șansa să renunțe definitiv la brudina veche de o jumătate de secol.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor Legea nr. 96/2024 care vizează reglementarea accesului gratuit al clienților restaurantelor și cantinelor la apă potabilă de la robinet a fost oficializat săptămâna aceasta, prevederile sale urmând să se aplice începând din 18 aprilie 2024. Totuși, în forma sa finală, prevederea nu instituie o obligație […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea