Rămâi conectat

Curier Județean

Constroale DSVSA Alba la unități din sectorul cărnii de pasăre – Medic veterinar amendat cu 1.200 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În cursul lunii iunie 2016, la nivelul D.S.V.S.A. Alba s-au constituit echipe de inspectori care au efectuat controale oficiale în unităţile din sectorul cărnii de pasăre, pe întregul lanţ alimentar.

dsvsa albaAceste controale au fost efectuate ca urmare a dispozitiilor transmise de către Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor privind organizarea si efectuarea controalelor oficiale, în domeniul producerii cărnii proaspete, a cărnii tocate şi a cărnii preparate de pasăre, destinate comercializării către consumatorul final, precum şi a cărnii separate mecanic de pasăre.

Echipele de inspectori sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au verificat următoarele obiective: 7 exploatatii comerciale de pui de carne, un abator de sacrificare a păsărilor, și 4 unități de procesare a cărnii de pasăre care desfăşoară activităţi de producere a cărnii tocate, a cărnii preparate şi a cărnii de pasăre separate mecanic.

În cadrul verificărilor efectuate au fost urmărite la nivelul exploatatiilor comerciale următoarele: evaluarea stadiului realizării programelor nationale de control ale salmonelozelor zoonotice, verificarea documentelor exploatatiei inclusiv informațiile privind lantul alimentar, verificarea activitătii medicilor veterinari care sunt angajati/au încheiate contracte cu exploatiile comerciale și respectarea regulilor de farmacovigilentă. La nivelul unităților de abatorizare și procesare au fost verificatre următoarele: verificarea respectării conditiilor de igienă a unitătilor, verificarea cerintelor de bunăstare a păsărilor la sacrificare și verificarea programelor proprii de control în domeniul sigurantei alimentelor elaborate de către operatorii alimentari.

În urma controalelor efectuate a fost sancţionat contraventional conf. H.G. 984/2005 cu amendă în valoare de 1200 lei, un medic veterinar de liberă practică din cadrul unei exploatații comerciale de păsări, pentru eliberarea de documente sanitar veterinare în alte condiții decât cele prevăzute de legislatia în vigoare. (Z.U.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Un bărbat din Gârbova a profitat de greșeala unei femei și a sustras de pe cardul acesteia 1.500 lei. Este cercetat de către polițiști

Bogdan Ilea

Publicat

în

Un bărbat din Gârbova a profitat de greșeala unei femei și a sustras de pe cardul acesteia 1.500 lei. Este cercetat de către polițiști În timp ce se afla în interiorul unei bănci, un bărbat din Gârbova de 48 de ani, a găsit un card de pe care a scos 1.500 de lei. Este cercetat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea