Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

Consilul Local Alba Iulia a RESPINS majorarea solicitată de RER Vest: Servicii proaste și prețuri exorbitante

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Consilul Local Alba Iulia a RESPINS majorarea solicitată de RER Vest: Servicii proaste și prețuri exorbitante

Întrunit astăzi în ședința extraoridinară, Consilul Local Alba Iulia a respins majorarea tarifelor la serviciile de salubritate solicitată de RER Vest-Retim, cunoscute ca firme de casă ale PNL.

De altfel conform datelor de la Registrul Comerțului, 50% dintre acțiunile RER Vest sunt deținute de căte Primăria Oradea și Administrația Patrimoniului.

Firmele de casă ale PNL sunt renumite pentru serviciile proaste, cetățenii fiind exasperații din cauza întârzierilor repetate în ceea ce privește ridicarea gunoiului, deși tarifele sunt substanțiale.

În funcție de rezultatele voturilor în Consiliile Locale din celelalte orașe și comune, aceste tarife se vor majora, sau nu.

Reamintim că operatorul delegat a transmis, în mai 2023, o solicitare de recalculare și ajustare a tarifelor în vigoare.

Firma a structurat cererea pe trei secțiuni și anume:

1. Recalcularea tarifelor actuale prin luarea în considerare în cadrul tarifelor de colectare și transport numai a cheltuielilor aferente activității de colectare și transport, fără includerea cheltuielilor cu tratarea — eliminarea deșeurilor și a contribuției pentru economia circulară, în conformitate cu prevederile art. V alin. I din OUG 133/2022. Această operațiune diminuează tarifele existente, cu valoarea profitului aferent cheltuielilor cu tratarea eliminarea deșeurilor și contribuției pentru economia circulară.

2. Reechilibrarea contractului prin restabilirea valorii absolute a profitului, astfel încât să fie menținut profitul din fundamentările anterioare.

3. Ajustarea tarifelor pe fiecare dintre anii contractuali rămași (2-5), cu indicele preturilor de consum introducerea într-un act adițional la contractul de delegare în vederea reglementării mecanismului de calcul a profitului contractual pentru oricare dintre ajustările sau, după caz, modificările ulterioare ale tarifelor ”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Joldes Petru, performanță remarcabilă la Concursul Național  de Lectură și Interpretare „Ionel Teodoreanu”: Elevul de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia a obținut mențiune, faza națională

Bogdan Ilea

Publicat

în

Joldes Petru, performanță remarcabilă la Concursul Național  de Lectură și Interpretare „Ionel Teodoreanu”: Elevul de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia a obținut mențiune, faza națională La Concursul Național de Lectură și Interpretare „Ionel Teodoreanu”, organizat în 16-19 mai la Iași, elevul Joldes Petru, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” a reușit să obțină […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea