Consiliul Național al Elevilor avertizează directorii școlilor să se pregătească pentru șcenariul roșu în toată țara

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 2.958 de cazuri noi de infectare cu virusul SARS-CoV-2, din 27.849 de teste efectuate la nivel național, potrivit datelor publicate de către Grupul de Comunicare Strategică. Având în vedere faptul că ne aflăm pe un trend ascendent al numărului de infectări, Consiliul Național al Elevilor face apel la directorii unităților de învățământ preuniversitar, pentru a-și putea mobiliza resursele necesare pregătirii școlilor pentru a face tranziția la educația exclusiv online.

„Creşterea accelerată a numărului de cazuri din unităţile de învăţământ este cu adevărat alarmantă, mai ales ţinând cont de faptul că majoritatea sălilor de clasă nu sunt îndeajuns de spaţioase pentru a putea fi asigurată distanţa minimă de 1,5 m între elevi şi între cadrele didactice. Mai mult, pentru mulţi elevi, lipsa materialelor de protecţie sanitară oferite de către autorităţi şi-a spus cuvântul, aceştia aflându-se în imposibilitatea de a participa la cursurile fizice, întrucât nu îşi pot permite procurarea măştilor şi a dezinfectanţilor în fiecare zi”, a transmis Consiliul Naţional al Elevilor, într-un comunicat de presă remis miercuri News.ro.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

În aceeaşi notă, pentru elevii care urmează cursurile de la distanţă, fie din cauza faptului că se află într-o grupă de risc, fie pentru că şcoala lor este încadrată în scenariul galben sau roşu, absenţa dispozitivelor conectate la internet reprezintă un impediment major în garantarea accesului la educaţie, adaugă sursa citată.

Sursa menţionată spune că nu poate fi trecută cu vederea întârzierea nejustificată a procesului de achiziţionare a tabletelor la nivelul Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi a Oficiului Naţional pentru Achiziţii Centralizate.

Din aceste motive,Consiliul Naţional al Elevilor consideră că este extrem de important ca şcolile să înceapă pregătirile pentru tranziţia la educaţie exclusiv online, scenariu care pare din ce în ce mai probabil, de pe o zi pe alta.

„Acesta e momentul pe care toţi îl anticipam cu teamă: creşterea rapidă, incontrolabilă, a numărului de cazuri şi apariţia acestora inclusiv în unităţile de învăţământ. Facem apel la autorităţi, cu precădere la Ministerul Educaţiei şi Cercetării, la primari şi la directorii unităţilor de învăţământ, să ia toate măsurile care se impun pentru a garanta faptul că tranziţia la educaţia exclusiv online poate fi făcută oricând, dacă va fi nevoie. Sănătatea elevilor şi a profesorilor trebuie să aibă prioritate!”, a declarat Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, conform sursei amintite.

Sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419