Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Consiliul Local Alba Iulia vrea să renunțe la calitatea de membru al Asociaţiei „Fotbal Club Unirea 1924”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În mapa de ședință din 22 august a.c. a consilierilor locali din Alba Iulia se află proiectul de hotărâre privind renunţarea la calitatea de membru al Asociaţiei ”Fotbal Club Unirea 1924”.

Măsura este motivată prin faptul că activitatea asociației nu se mai justifică având în vedere că societatea care administra clubul de fotbal – SC Unirea 2006 – a intrat în insolvență în anul 2012, iar echipa nu a mai activat începând cu returul campionatului 2012-2013.

Prin Hotararea nr. 263/2005 s-a aprobat participarea Consiliului Local al municipiului Alba Iulia în calitate de membru fondator al Asociaţiei „Fotbal Club Unirea 1924”. Membrii fondatori ai acestei asociaţii au fost, pe lângă Consiliul Local al municipiului Alba Iulia, Consiliul Judeţean Alba și Societatea Comercială „Fotbal Club Municipal Apulum” SA (care ulterior și-a schimbat denumirea în „SC Unirea 2006”). Scopul acestei asociaţii este atragerea, pregătirea și promovarea tinerelor talente în vederea practicării sportului de performanță în fotbal, precum și organizarea, desfășurarea și suportarea cheltuielilor aferente activității echipei „Fotbal Club Unirea 1924” (a cărui denumire a fost modificată în „FC Unirea 2006”. Echipa de fotbal era administrată de către SC Unirea 2006, societate care a intrat în insolvență în anul 2012, iar echipa nu a mai activat începând cu returul campionatului 2012-2013. Întrucât scopul asociaţiei era susţinerea echipei de fotbal, considerăm că nu se mai justifică activitatea acestei asociaţii”, se arată în raportul de specialitate întocmit de șeful de Serviciului administraţie publică locală, juridic, contencios, autoritate tutelară, Georgeta Rângheț.

În mod ironic, dacă proiectul de hotărâre va fi aprobat de majoritatea consilierilor locali, cererea de renunţare va fi adresată Consiliului Director al Asociaţiei „Fotbal Club Unirea 1924” tocmai de unul dintre cei care militează pentru continuarea acordării de sprijin financiar pentru fosta echipă a municipiului, liberalul Rareș Buglea, deoarece acesta este reprezentantul Consiliului Local în Adunarea Generală a Asociaţiei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință

Ziarul Unirea

Publicat

în

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință Este doliu în familia primarului de la Alba Iulia. Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață vineri, 26 aprilie, după o grea suferință. Citește și: Mesaje de condoleanțe Mama primarului Gabriel Pleșa, Maria Pleșa, a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea