Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Consiliul Județean Alba vrea să modernizeze drumul județean DJ 704A: Licitația pentru proiectare, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consiliul Județean Alba vrea să modernizeze drumul județean DJ 704A: Licitația pentru proiectare, lansată în SEAP

Consiliul Județean Alba a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru contractarea lucrărilor de proiectare și asistență tehnică pentru obiectivul de investiții „Modernizare drum județean DJ 704 A, DN7 -Pianu de Jos”. Valoarea totală estimată a investiției este de 210.000 lei, fără TVA.

Tronsonul de drum județean DJ704A propus spre modernizare prin tema de proiectare se desfășoară între localitatea Sebeș, intersecția cu DN7 de la km 0+000 și intersecția cu drumul județean DJ 705 B, la km 5+142. Pe sectorul de drum cuprins între km 0+000 0+290, există îmbrăcăminte asfaltică degradată, iar pe sectorul de drum cuprins între km 0+290 + 5+139 drumul este pietruit. Pe sectorul de drum 4+720 + 4+820 se află în execuție construirea unui pod nou, în cadrul unui alt proiect.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Cele mai frecvente degradări întâlnite sunt: gropi și denivelări, cauzate de șiroiri ale apelor de suprafață sau staționarii îndelungate a acestora pe partea carosabilă și de traficul desfășurat în timp în corelare cu grosimea redusă a stratului de piatră. Factorii de mediu, adică acțiunea îngheț-dezghețului, sau umiditatea ridicată din perioada anotimpului ploios reprezintă o alta cauză a stării de degradare actuale.

De-a lungul traseului studiat, sunt amenajate șanțuri, dar în prezent, acestea nu asigură scurgerea eficientă a apelor pluviale colectate de pe platforma drumului sau taluz. Șanțurile existente sunt în mare parte neprofilate, colmatate, degradate, acoperite cu foarte multă vegetație, ceea ce favorizează stagnarea și Infiltrarea apei în straturile de fundație a drumului.

Podețele identificate sunt insuficiente ca număr, parțial colmatate sau complet nefuncționale, unele având un diametru insuficient, motiv pentru care apele pluviale nu sunt colectate și evacuate în mod corespunzător.

Pentru conceperea soluțiilor de modernizare s-a efectuat revizia tehnică a drumului, respectiv a stării zestrei existente și a modului de colectare și evacuare a apelor de suprafață din zona drumului.

Ca urmare a stării de deteriorare a drumului, în 2021 a fost efectuată o expertiză tehnică din care rezultă starea tehnică a drumului ca fiind mediocră. Astfel s-a propus modernizarea acestuia pentru asigurarea unui transport civilizat și sigur, corespunzător clasificării sale ca drum județean.

Proiectul își propune creșterea gradului de confort și siguranță a circulației auto și pietonală în zonă și implicit duce la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din județul Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Tânăr din Alba Iulia care conducea „parfumat cu alcool” a provocat un accident la Oarda și a avariat două mașini: Ce alcoolemie avea

Bogdan Ilea

Publicat

în

Tânăr din Alba Iulia care conducea „parfumat cu alcool” a provocat un accident la Oarda și a avariat două mașini: Ce alcoolemie avea Polițiștii din Alba Iulia au intervenit în Oarda la un accident rutier, în noaptea de 2 mai, provocat de un tânăr de 24 de ani care conducea sub influența alcoolului. A pierdut […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea