Rămâi conectat

Ştirea zilei

Consiliul Județean Alba vrea să cumpere terenul din jurul clădirii Proiectărilor, achiziționată recent cu 600.000 euro

Bogdan Presecan

Publicat

în

sediu proiect Alba siteConsilierii județeni din Alba vor adopta în ședința de joi, 30 iunie, un proiect de hotărâre “privind aprobarea participării la licitaţia publică organizată de Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Judeţului Alba/AFP Contribuabili Mijlocii Alba, în vederea achiziţionării terenului în suprafaţă de 2.204 mp, situat în jurul imobilului din Municipiul Alba Iulia, B-dul 1 Decembrie 1918, nr.68, proprietate publică a Judeţului Alba.”

Este vorba despre terenul din jurul fostei clădiri “Proiect Alba SA”, situat vizavi de Colegiul Național “Horea, Cloșca și Crișan”, pe care administrația județeană vrea să îl cumpere pentru a funcționaliza imobilul (parcări, garaje,etc). În acest sens Consiliul Județean Alba a alocat suma de 1.100.000 de lei.

Clădirea Proiectărilor a fost cumpărată cu 600.000 de euro de CJ Alba în octombrie 2012, în urma unei licitații organizate de DGFP.

Direcţia Generală a Finanţelor Publice a scos la executare silită sediul Proiect Alba SA în vederea recuperării datoriilor, în cunatum de aproximativ 1.400.000 de lei, pe care societatea de proiectare, arhitectură şi urbanism le-a acumulat către bugetul de stat.

După ce la primul şi al doilea termen de licitaţie nu s-a prezentat nimeni, astfel încât de la preţul cerut iniţial de 5.502.800 de lei, adică aproximativ 1,2 milioane de euro, s-a ajuns azi, după scăderea din valoarea calculată iniţial a câte 25% la fiecare neadjudecare, la suma de 2.751.400 de lei, respectiv la jumătate.

În sediul recent achiziţionat de CJ Alba se află proces de mutare Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba.

În expunerea de motive atașată proiectului de hotărâre, se precizează:

“Urmare a adresei nr. 409/23.08.2012, a Curţii de Apel Alba Iulia, prin care s-a solicitat punerea de urgenţă la dispoziţia acestei instituţii, a spaţiilor din Palatul administrativ, situat Municipiul Alba Iulia, Piaţa Ion I.C. Brătiănu nr. 1, în care îşi are sediul Consiliul Judeţean Alba, în data de 30 octombrie 2012, Judeţul Alba – prin Consiliul Judeţean Alba, a participat la licitaţia organizată de Direcţia Generală a Finanţelor Publice a judeţului Alba/AFP Contribuabili Mijlocii Alba, achiziţionând bunul imobil „Teren şi clădire S+P+3 cu destinaţia de birouri şi sediu”, situat în Municipiul Alba Iulia, b-dul. 1 Decembrie 1918, nr. 68, Judeţul Alba.

Imobilul achiziţionat, cuprinzând terenul – în suprafaţă de 911 mp şi clădirea edificată în regim S+P+3 pe acesta, având suprafaţa construită de 757 mp, a fost predat Consiliului Judeţean Alba în data de 4.12.2013, ulterior, dreptul de administrare fiind transmis Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, cu destinaţia de sediu.

Din cele prezentate mai sus, rezultă că imobilul achiziţionat nu dispune de o suprafaţă de teren suficientă pentru utilizarea clădirii, impunându-se astfel, achiziţionarea unor suprafeţe de teren situate în jurul imobilului menţionat.

În această locaţie din Municipiul Alba Iulia, a funcţionat S.C. PROIECT ALBA S.A., iar conform Certificatului de atestare a dreptului de proprietate seria AB, nr. 00013/1995, emis de Consiliul Judeţean Alba, Societatea comercială dispunea de un singur corp de proprietate, cuprinzând clădirea S+P+3 şi terenul aferent, în suprafaţă de 3.115 mp.

Ulterior, imobilul fost dezmembrat în trei corpuri de proprietate, după cum urmează: clădire S+P+3 şi teren în suprafaţă de 911 mp, înscrise în C.F. nr. 75437 Alba Iulia, cu nr. top. 4354/7/1/1 – achiziţionate la licitaţie de Judeţul Alba în favoarea Domeniului public, teren în suprafaţă de 1.273 mp, înscris în C.F. nr. 75443 Alba Iulia, cu nr. top. 4354/7/1/2 şi teren în suprafaţă de 931 mp, înscris în C.F. nr. 75444 Alba Iulia, cu nr. top. 4354/7/1/3, aflate în proprietatea S.C. PROIECT ALBA S.A..

În data de 22.05.2013, pe site-ul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a judeţului Alba/AFP Contribuabili Mijlocii Alba, a fost publicat anunţul privind organizarea licitaţiei pentru vânzarea bunurilor imobile – Platforme asfaltate cu destinaţia construcţii industriale şi edilitare, teren intravilan în suprafaţă de 1.273 mp înscris în C.F. nr. 75443 Alba Iulia cu nr. top. 4354/7/1/2 şi teren intravilan în suprafaţă de 931 mp înscris în C.F. nr. 75444 Alba Iulia cu nr. top. 4354/7/1/3, situate în Municipiul Alba Iulia, b-dul. 1 Decembrie 1918, nr. 68, Judeţul Alba.

Ţinând cont de faptul că prin Hotărârea Consiliului Judeţean Alba nr. 34 din 25 februarie 2013 privind aprobarea bugetului general al judeţului Alba, bugetului propriu al judeţului Alba, bugetului creditelor interne şi a bugetelor instituţiilor publice şi activităţilor finanţate integral sau parţial din venituri proprii pe anul 2013 – Anexa nr. 33 “b”, s-a alocat suma de 1.100.000 lei pentru achiziţionarea terenului din jurul imobilului, propun aprobarea participării Judeţului Alba – prin Consiliul Judeţean Alba, la licitaţia publică organizată de Direcţia Generală a Finanţelor Publice a judeţului Alba/AFP Contribuabili Mijlocii Alba, în vederea achiziţionării bunurilor imobile menţionate în anunţul de participare, bunuri imobile care se valorifică în ansamblu şi care reprezintă terenul în suprafaţă totală de 2.204 mp, situat în jurul imobilului din Municipiul Alba Iulia, b-dul. 1 Decembrie 1918, nr. 68, proprietate publică a judeţului Alba.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea