Rămâi conectat

Ştirea zilei

Consiliul Judeţean Alba preschimbă buletinele pentru 500 de locuitori din Vinţu de Jos

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consiliul Judeţean Alba, prin intermediul Direcţiei Publice Comunitare de Evidenţă a Persoanelor (DPCEP) organizează, în perioada 20-24 iunie, la Vinţu de Jos, o acţiune pilot ce vizează schimbarea Cărţilor de Identitate pentru circa 500 de cetăţeni cu domiciliul în localitatea Vinţu de Jos. Procesul intens de modernizare prin care a trecut comuna Vinţu de Jos în ultimii ani a presupus executarea unor lucrări importante de infrastructură care au presupus introducerea unui sistem modern de numerotare a imobilelor şi de denumire a străzilor. În urma acestor acţiuni, o parte a cetăţenilor cu domiciliul în localitatea Vinţu de Jos au omis să îşi schimbe Cărţile de Identitate pentru a avea înscrisă în document noua adresă, conform legii.
„Acţiunea întreprinsă de Consiliul Judeţean Alba, prin specialiştii de la Evidenţa Persoanelor, în parteneriat cu Primăria Comunei Vinţu de Jos şi cu Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Alba Iulia, vine în sprijinul a circa 500 de cetăţeni aflaţi în această situaţie. Sunt vizaţi de această dată doar cetăţenii cu domiciliul în centrul de comună, nu şi cei din localităţile componente ale comunei”, a precizat George Şinca, purtătorul de cuvânt al CJ Alba.
lTrei ghişee amenajate în incinta Căminului cultural
În incinta Căminului cultural din Vinţu de Jos vor funcţiona, în perioada 20-24 iunie, între orele 10.00-18.00, trei ghişee la care locuitorii din Vinţu se vor prezenta pentru a-şi schimba buletinele, pe baza unei programări realizate de specialiştii de la Evidenţa Persoanelor. În perioada imediat următoare toate persoanele din Vinţu de Jos aflate în această situaţie vor primi acasă o invitaţie scrisă în care va fi menţionată ora şi data la care sunt programaţi pentru schimbarea cărţii de identitate. De menţionat este că cetăţenii nu vor trebui să plătească contravaloarea cărţii de identitate, ci doar taxa de timbru de 4 lei. Plata taxei se va face la ghişeele deschise la Căminul cultural. Pentru persoanele netransportabile va fi organizată o altă acţiune în care, conform legii, specialiştii de la Evidenţa Persoanelor se vor deplasa la domiciliul solicitanţilor.
„Acţiunea este una pilot, fiind prima de acest gen din judeţul Alba. Am considerat util să venim în sprijinul cetăţenilor, deplasând reprezentanţii instituţiei în comună, pentru a rezolva aceste probleme. Cetăţenii sunt astfel scutiţi de un drum până la Alba Iulia şi nu mai trebuie să piardă timp şi bani pentru a-şi schimba buletinul. Totul se va face la ei în localitate şi programul a fost astfel ales încât să fie accesibil şi pentru cei ce lucrează. În funcţie de rezultatele acestei acţiuni vom şti cum putem extinde programul şi în restul judeţului pentru că situaţia de la Vinţu nu este singulară”, a spus Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judeţean Alba. (I.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal O șoferiță de 21 de ani, din Vidra, a fost prinsă la volan cu permisul suspendat. Polițiștii din Câmpeni i-au făcut dosar penal. Citește și: Tânăr din Abrud, prins de polițiști MORT DE BEAT la volan: Avea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea