Rămâi conectat

Ştirea zilei

Consiliul Judeţean Alba, nevoit să remedieze documentaţia de atribuire din procedura de peste 13 milioane euro pentru groapa ecologică de la Galda

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În 26 mai 2020, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a pronunţat decizia în cazul contestaţiei formulate de societatea Retim Ecologic Service SA Timişoara. CNSC a luat act de renunţarea la cererea privind suspendarea licitaţiei şi a admis alte cereri ale operatorului economic.

Consiliul Judeţean Alba este nevoit să remedieze documentaţia de atribuire pentru licitaţia cu valoare estimată de circa 13,1 milioane de euro organizată în scopul concensionării Centrului de Management al Deşeurilor de la Galda de Jos.

”Admite contestaţia înregistrată la CNSC sub nr. 16165/28.04.2020, în contradictoriu cu UAT JUDEŢUL ALBA, şi obligă autoritatea contractantă ca, în termen de cel mult treizeci de zile de la data primirii prezentei decizii, să remedieze cerinţele documentaţiei de atribuire, astfel cum rezultă din motivare. Actul de remediere va fi adus la cunoştinţa operatorilor economici de către autoritatea contractantă, prin publicarea lui în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, de îndată ce va fi adoptat, înainte de data-limită de depunere a ofertelor, cu prelungirea în mod corespunzător a perioadei de depunere a ofertelor, nu mai puţin de 10 zile”, se precizează în conţinutul deciziei de la CNSC. Firma a solicitat şi prelungirea termenului de depunere a ofertelor, lucru deja realizat de către CJ Alba. Astfel, termenul final a fost amânat pentru data de 19 iunie 2020.

Procedura de concesionare a fost lansată în SEAP în data de 16 aprilie 2020 şi are o valoare estimată de 63.518.681 de lei, respectiv. Suma este mai mică cu aproximativ 3 milioane de euro faţă de precedentele două licitaţii eşuate. Iniţial, termenul de depunere a ofertelor a fost stabilit pentru 25 mai. În principal, societatea comercială a solicitat CNSC reducerea valorii garanţiei de bună execuţie, eliminarea unor riscuri din capitolul ”managementul riscurilor”, modificarea unui indicator de performanţă, eliminarea unor prevederi din contractul de concensiune, prezentarea unei strategii de contractare, actualizarea planului tarifar şi a bugetului proeictului. Solicitările acceptate de către CNSC vor fi cunoscute după publicarea motivării deciziei.

Potrivit noii proceduri, contractul va fi încheiat pe o durată de 6 ani. Operatorul ar urma să administreze Centrul de Management Integrat al Deşeurilor de la Galda de Jos şi staţiile de transfer de la Blaj şi Tărtăria, precum şi staţiile mai vechi de la Zlatna, Abrud, Baia de Arieş şi Aiud. De asemenea, operatorul se va ocupa de activitatea de transport a deşeurilor de la staţiile de transfer la centrul de la Galda de Jos.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea