Rămâi conectat

Politică Administrație

Consiliul Județean Alba a mai avansat un pas în implementarea Sistemului de management integrat al deșeurilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consiliul Judeţean Alba a finalizat contractul de furnizare a echipamentelor de colectare selectivă, unități de compostare individuală și containere pentru fluxurile speciale de deșeuri din cadrul proiectului ”Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Alba”.

containere alba iulia

Valoarea contractului s-a cifrat la 10.063.967,68 lei și s-a derulat în perioada 15 octombrie – 15 decembrie 2015. Furnizorul Europlast România SRL Oradea a livrat în această perioadă în toate cele 78 unități administrativ-teritoriale din județ următoarele tipuri de echipamente:

Containere pentru colectarea deşeurilor de hârtie şi carton (1,1 mc) – 1.448 buc

Containere pentru colectarea deşeurilor de plastic şi metal (1,1 mc) – 1.441 buc Containere pentru colectarea deşeurilor de sticlă (1,1 mc) – 1.486 buc

Unităţi de compostare individuală – 16.133 buc

 

 

De asemenea, la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor (CMID) de la Galda de Jos au fost livrate containerele destinate fluxurilor speciale de deșeuri:

Containere pentru colectarea deşeurilor periculoase menajere (16 mc) – 13 buc

Containere pentru colectarea deşeurilor voluminoase (15 mc) – 23 buc

Containere pentru colectarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (30 mc) – 9 buc.

 

Echipamentele pentru colectarea separată a deșeurilor și unitățile de compostare individuală au fost predate de Consiliul Județean primăriilor de municipii, orașe și comune. Containerele destinate colectării separate vor fi păstrate de către autoritățile locale până la predarea către operatorul sau operatorii de salubritate ce vor fi desemnați, în prima parte a anului 2016, de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ”Salubris Alba” pentru a desfășura activitatea de colectare și transport a deșeurilor în cele patru zone ale județului.

Unitățile de compostare individuală vor fi predate gratuit de către primării către beneficiari, respectiv gospodării individuale din localitățile rurale. Prin intermediul acestor echipamente, deșeurile biodegradabile (resturi menajere și vegetale) vor fi transformate într-un îngrășământ bogat în nutrienți, denumit compost, ce va putea fi utilizat în agricultură.

Containerele destinate colectării deșeurilor menajere periculoase, voluminoase și echipamentelor electrice și electronice vor deservi în activitatea operatorului ce va fi desemnat de Consiliul Județean pentru a gestiona CMID Galda de Jos și stațiile de transfer de la Tărtăria și Blaj.

Consiliul Judeţean Alba implementează proiectul “Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Alba” cu o valoare de 212.015.115 lei, fără TVA. Suma eligibilă, conform POS Mediu, se ridică la 188.313.589 lei. Informații complete despre proiect pot fi obținute pe site-ul www.ecoalba.ro.

comunicat CJ Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba Deoarece rețeaua existentă nu acoperă întreaga rază a comunei Daia Română, administrația se pregătește de reabilitarea și extinderea rețelei de alimentare cu apă sau apă uzată. Se propune realizarea rețelei de alimentare cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea