Rămâi conectat

Ştirea zilei

Consiliul Judeţean Alba a anulat licitaţia privind concesionarea gropii de gunoi de la Galda de Jos

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Decizia vine după ce Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a admis contestaţiile depuse de doi dintre operatorii care au participat la licitație

Procedura de concesionare a celui mai mare centru de gestionare a deşeurilor din Transilvania, construit de Consiliul Județean Alba prin intermediul unui proiect cu finanțare europeană la Galda de Jos, va fi reluată. Instituția a decis anularea licitației după ce Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a admis în parte contestaţiile depuse de doi dintre operatorii care au participat la procedura de achiziţie publică.

Este vorba despre companiile Eco Bihor SRL Oradea şi Polaris Mediu SRL Târgu Jiu, care au contestat la CNSC raportul procedurii şi, implicit, acordarea contractului în valoare de aproape 17 milioane de euro (77,28 milioane de lei) către societatea Eco Sud SA Bucureşti. Decizia CNSC a fost pronunţată în 5 septembrie 2019 şi ar fi putut fi contestată la Curtea de Apel Alba Iulia.

Consiliul Județean a decis, însă, să nu mai facă și acest pas și a anulat întreaga procedură. ”Admite în parte contestaţiile formulate de SC Eco Bihor SRL şi SC Polaris Mediu SRL în contradictoriu cu autoritatea contractantă UAT Judeţul Alba în ceea ce priveşte evaluarea ofertei depusă de SC Eco Sud SA şi, pe cale de consecinţă, admite în parte cererile de intervenţie formulate de SC Eco Sud SA, în ceea ce priveşte modalitatea de evaluare a ofertelor depuse de SC Eco Bihor SRL şi de asocierea SC Polaris Mediu SRL – SC Polaris M Holding SRL, anulează raportul procedurii şi actele subsecvente şi obligă autoritatea contractantă la reevaluarea ofertei depusă de SC Eco Sud SA cu respectarea prevederilor legale şi a celor reţinute în motivare în termen de 15 zile”, se precizează în cuprinsul hotărârii Consiliului.

Faptul că CNSC a decis să fie evaluată doar oferta câștigătorului a pus comisia de licitație în imposibilitatea de a finaliza procedura. Prin urmare, documentația va fi lansată din nou pe portalul de achiziții publice în perioada următoare. CJ Alba a mai anulat, în ianuarie 2018, procedura de concesionare, însă, atunci, decizia a fost luată înainte de a se încheia perioada de depunere a ofertelor.

Contractul are ca scop delegarea prin concesiune a operării şi administrării Centrului de Management Integrat al Deşeurilor (CMID) Galda de Jos, unde există o staţie de sortare, staţie de tratare mecano-biologică, depozitul conform şi instalaţiile aferente fiecăruia şi a staţiilor de transfer de la Blaj şi Tărtăria, toate construite în cadrul proiectului cu finanţare de la Uniunea Europeană. Tot în cadrul acestui contract urmează să fie operate staţia de transfer de la Abrud, staţiile de sortare de la Zlatna şi Aiud, respectiv staţia de transfer şi sortare de la Baia de Arieş.

De asemenea, procedura de delegare va include şi transportul deşeurilor de la aceste staţii la CMID Galda de Jos, unde vor fi sortate, tratate mecano-biologic şi, în final, depozitate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 19 MARTIE : 455 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 19 MARTIE : 455 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea