Rămâi conectat

Ştirea zilei

Consilierul judeţean Elena Ignat este membru în Biroul Naţional al OFL

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Sâmbătă, 19 martie 2010, la Palatul Parlamentului a avut loc Conferinţa Naţională a Organizaţiei Femeilor Liberale (OFL), în cadrul căreia s-a ales şi conducerea acestui for. Pentru preşedinţia OFL au candidat deputatul de Bihor, Lucia Varga, fost secretar de stat în Ministerul Mediului şi Svetlana Preoteasa, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Educaţiei. În urma scrutinului, conducerea Biroului Naţional al OFL a fost adjudecată de doamna Lucia Varga. Dânsa a candidat susţinând moţiunea „Femeile liberale pot ajuta România!”, prin care şi-a propus reorganizarea organizaţiei femeilor liberale, pentru a ajuta PNL în bătălia politică cu actuala putere. Lucia Varga a atras atenţia asupra statutului femeii în societatea românească, arătând că acestea ar trebui să se implice mai mult în activitatea politică. Din echipa doamnei Varga, în Biroul Naţional al OFL, fac parte doamnele Mariana Câmpean, cântăreaţa Dida Drăgan, deputatul de Prahova – Graţiela Gavrilescu şi doamna Elena Ignat, din judeţul Alba.
Doamna profesor Elena Ignat, consilier judeţean PNL Alba, fost inspector şcolar general, a declarat că a susţinut moţiunea Luciei Varga deoarece „femeile liberale pot ajuta România. OFL are nevoie de deschidere, de comunicare, de reorganizare, de eficienţă, pentru că PNL va duce bătălii electorale grele”. Prin accesul în acest for naţional Elena Ignat va susţine ideea că „sunt doamne care şi-au asumat o implicare electorală importantă, de aceea este momentul să mai facem un pas, să creştem numărul de primari, deputaţi şi senatori din rândul femeilor liberale, inclusiv în judeţul Alba”.
Biroul de presă al PNL Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

30 noiembrie 2023-1 decembrie 2023| PLOI și vânt puternic în Alba, de Sfântul Andrei și Ziua Națională a României: Avertizare Cod Portocaliu și Galben

Ziarul Unirea

Publicat

în

România se confruntă cu condiții meteorologice severe în perioada 30 noiembrie – 1 decembrie, conform Agenției Naționale de Meteorologie (ANM), care a emis avertizări de tip Cod Galben și Cod Portocaliu pentru diferite regiuni ale țării. Aceste avertizări vizează fenomene precum cantități moderate și semnificative de apă, precum și intensificări ale vântului.

Cod Galben – 30 noiembrie, ora 17:00 – 1 decembrie, ora 21:00

Zona de impact pentru Codul Galben se extinde în Crișana, Maramureș și nordul Transilvaniei. În aceste regiuni, se așteaptă precipitații sub formă de ploi, iar în grupele nordice și centrale ale Carpaților Orientali, precum și în Munții Apuseni, se vor înregistra inițial precipitații mixte, urmate de ploi care vor duce la topirea stratului de zăpadă. Se prognozează acumulări moderate de apă, în general, în intervalul 25…40 l/mp.

Citește și: 1 DECEMBRIE 2023, la Alba Iulia. PROGRAMUL manifestărilor de ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI: Paradă militară, concerte și foc de artificii

De asemenea, în regiunile vestice, vântul va cunoaște intensificări locale, atingând viteze de 55…60 km/h. În zonele montane înalte, rafalele pot depăși chiar și 80…100 km/h. De menționat că intensificările ale vântului pot afecta și restul teritoriului, cu arii restrânse de impact.

Cod Portocaliu – 30 noiembrie, ora 20:00 – 1 decembrie, ora 15:00

Pentru aceeași perioadă, ANM a emis și un Cod Portocaliu, cu impact asupra județului Maramureș și a zonei montane din județele: Bistrița – Năsăud, Mureș, Bihor, Arad, Hunedoara, Alba, Cluj, Sălaj și Satu Mare. Aici, cantitățile de apă se anunță a fi semnificative, cu valori cuprinse între 50…70 l/mp și izolat peste 80 l/mp.

Este important ca locuitorii din aceste zone să fie pregătiți pentru posibile inundații locale și să urmărească actualizările ANM pentru a lua măsurile necesare de protecție.

Populația este sfătuită să evite deplasările inutile în această perioadă, să fie precaută în trafic și să se asigure că au informațiile necesare despre evoluția vremii. Autoritățile locale și serviciile de urgență sunt mobilizate pentru a face față potențialelor situații de urgență generate de condițiile meteorologice extreme.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare