Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Consilierii locali din Cugir, chemați să dezbată Planul de analiză și acoperire a riscurilor la nivelul orasului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aleșii locali ai Cugirului vor lua în dezbaterea ședinței Consiliului Local de joi, 26 martie, un proiect de hotărâre al administrației cu privire la ”Planul de analiză şi acoperire a riscurilor la nivelul Orașului Cugir”.

CL CugirPotrivit Raportului de specialitate al Primăriei, Planul de analiză şi acoperire a riscurilor al orașului Cugir” este un document complex, ce cuprinde date şi informaţii amănunţite referitoare la riscurile potenţiale identificate la nivelul orașului, la măsurile şi modul de acţiune menite a fi luate pentru minimizarea şi înlăturarea efectelor acestora asupra comunităţii.

Scopul său este de a veni în sprijinul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, al tuturor instituţiilor şi organismelor implicate în prevenirea şi gestionarea riscurilor generatoare de situaţii de urgenţă, pentru asigurarea protecţiei populaţiei, mediului şi a bunurilor materiale din localităţile orașului.

Printre obiectivele Planului se află: asigurarea prevenirii riscurilor generatoare de situaţii de urgenţă ce pot afecta orașul Cugir, prin evitarea manifestării acestora, reducerea frecvenţei de producere ori limitarea consecinţelor lor, în urma identificării şi evaluării tipurilor de risc; amplasarea şi dimensionarea unităţilor operative şi a celorlalte forţe destinate asigurării funcţiilor de sprijin privind prevenirea situaţiilor de urgență; stabilirea concepţiei de intervenţie în situaţie de urgenţă şi elaborarea planurilor operative; alocarea şi optimizarea forţelor şi mijloacelor necesare prevenirii şi gestionării situaţiilor de urgenţă.

„Planul de analiză şi acoperire a riscurilor” la nivelul orașului Cugir este întocmit în conformitate cu Ordinul Ministrului Administraţiei şi Internelor nr.132/2007 pentru aprobarea Metodologiei de elaborare a Planului de analiză şi acoperire a riscurilor şi a Structurii-cadru a Planului de analiză şi acoperire a riscurilor.

Potrivit art. 6, alin.1 şi 2 din Metodologia aprobată prin actul normativ menţionat, planul de analiză şi acoperire a riscurilor se întocmeşte de comitetul local pentru situaţii de urgenţă şi se aprobă de consiliul local, în termen de maximum 60 de zile de la aprobarea de către prefect a Schemei cu riscurile teritoriale din unitatea administrativ-teritorială, elaborată de inspectoratul judeţean pentru situaţii de urgenţă, şi se actualizează la fiecare început de an sau de câte ori apar alte riscuri decât cele analizate sau modificări în organizarea structurilor care, potrivit legii, au atribuţii ori asigură funcţii de sprijin privind prevenirea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă în profil teritorial.

„Planul de analiză şi acoperire a riscurilor” la nivelul orașului Cugir actualizat   propus spre aprobare, respectă prevederile Legii nr. 481/2004 privind protecţia civilă, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi prevederile Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, cu modificările şi completările ulterioare.

Astfel, în baza Legii nr. 481/ 2004 privind protecţia civilă, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, art. 25 “Consiliul Local are urm[toarele sarcini:

aprobă organizarea protecţiei civile la nivelul unităţii administrativ-teritoriale, analizează anual şi ori de câte ori este nevoie activitatea desfăşurată şi adoptă măsuri pentru îmbunătăţirea acesteia; aprobă planurile anuale şi de perspectivă pentru asigurarea resurselor umane, materiale şi financiare destinate prevenirii şi gestionării situaţiilor de urgenţă.  Având în vedere cele precizate şi ţinând cont de prevederile legale în materie, respectiv de faptul că la nivelul Orașului Cugir nu a fost elaborat până în prezent Planul de analiză şi acoperire a riscurilor”, consilierii locali sunt chemaţi să ia spre dezbatere şi adoptare acest proiect.

Constantin PREDESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10! Aiudul merită mai mult! Știu că fiecare aiudean crede asta și așteaptă schimbarea reală a municipiului și a localităților aparținătoare. Acesta este motivul pentru care am decis să candidez pentru funcția de primar al municipiului Aiud […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea