Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Consilierii liberali sunt împotriva plății contribuției la AIDA-TL, de 1 leu pentru fiecare allbaiulian pe an

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Rares BugleaVineri, în cadrul ședinței de CL al municipiului Alba Iulia consilierii vor supune votului un proiect de hotărâre privind plata contribuției din bugetul local către Asociația Intercomunitară de Dezvoltare Alba – Transport Local (AIDA-TL), în valoare de aproape 60.000 lei, respectiv de 1 leu pentru fiecare locuitor pe an.

Legat de acest subiect, consilierul local PNL Rareș Buglea, a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că reprezentanții liberali ai albaiulienilor în CL, vor vota împotriva alocării acestei sume pentru AIDA, pentru că banii ajung de fapt la Societatea de Transport Public Local (STP) Alba, iar banii publici plătiți către această societate ar fi excesiv de mulți și nejustificați.

Buglea a amintit de refuzul categoric și permanent al reprezentanților STP Alba de a accepta să pună la dispoziția comisiei formate din consilierii Simone Albani și Horațiu Clepan, documentele care arată cum sunt cheltuiți banii publici de către această firmă, apropiată a primarului Mircea Hava.

„Contribuția către AIDA sunt bani publici care ajung la STP. Acestei firme, i-am solicitat, printr-un demers legal în Consiliul Local să ne aprobe accesul a doi consilieri pentru verificarea  actelor STP Alba, pentru a vedea cum se cheltuiesc acești bani, aprobați de noi și despre care spunem de fiecare dată că sunt exagerat de mulți. Ni s-a refuzat în mod repetat acest lucru, iar acum ni se solicită din nou contribuția către AIDA. În aceste condiții ne întrebăb: Ce au de ascuns cei de la STP de nu permit accesul consilierilor în documente? Pe ce sunt cheltuiți acești bani și de ce este atât de scump transportul local”, a declarat Rareș Buglea.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea