Consilier local: De ce conducerea primăriei Alba Iulia refuză de 10 ani să monteze camere video pentru supraveghere în oraș?

De ce conducerea primăriei Alba Iulia refuză de 10 ani să monteze camere video pentru supreveghere în oraș? Aceasta este o întrebare la care nu reușește nici măcar poliția municipiului să găsească răspuns.

Deși am depus solicitări, cereri cu duiumul sau chiar am demarat oficial un proiect de H.C.L. în acest sens, în afară de niște răspunsuri inspirate din serialul LAS FIERBINȚI cum că le-ar fura copiii, camerele video nu au apărut în oraș.

Recent, primarul Voicu mi-a spus că în România nu există o lege prin care să poată fi sancționat administrativ un cetățean în urma unei filmări video.

Cu toate acestea, toate localitățile care au un sistem video funcțional au obținut rezultate remarcabile în prevenția aruncării gunoaielor în locuri necorespunzătoare, dar mai ales în reducerea infracțiunilor de orice fel.

S-a constatat că este o practică bună și necesară montarea acestor sisteme de supraveghere video și cu toate acestea, conducerea primăriei Alba Iulia se încăpățânează să nu treacă la treabă în privința asta.

O fi ceva de ascuns? Se fac presiuni de către cei ce încalcă legea pe factorii decidenți? Nu știm, dar putem constata rezultatele catastrofale.

Malurile Mureșului și Ampoiului au devenit gropi de gunoi, pădurile au devenit depozite ilegale de moloz, cartierele orașului sunt împânzite de gunoaie.

Furturile de mașini au devenit știri săptămânale în presă, iar unele parcuri sunt cele mai sigure locuri pentru consumul ilegal de droguri, ba chiar de vânzare a lor.

Rămâne întrebarea către conducerea primăriei Alba Iulia: ce vă oprește să montați odată sistemul video pentru supraveghere?

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

Albaiulian 7 septembrie 2019 at 16:04

Suntem smart City ce vrei????!!!! Vrei camere??? Avem internet. Mareleeeeeee3 smart City ce din România din lume

Ics 7 septembrie 2019 at 18:53

Încă nu au gasit prestatorul de servicii care sa le dea pretul corect pt buzunarul lor.

Unu 8 septembrie 2019 at 7:52

Ganditi va cate masini cu lemne tranziteaza alba iulia. Mai e nevoie sa zic altceva?

Adi 8 septembrie 2019 at 17:47

Politia locala are dispecerat de monitorizare video. Ca nu este avizat conform legii 333 este alta discutie. S-ar putea sa vedeti ca sunteti supravegheati videi in municipiul alba iulia ilegal.
Nu mai zice nimeni nimic de radarul acela mobil tip pistol pe care l-a luat politia locala ilegal din banii contribuabilului si l-a dat la politia nationala?

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...