Consilier județean: La Abrud, apa potabilă vine trei ore și jumătate pe zi și este într-un hal fără de hal
Consilierul județean al PSD, Dorel Tomuș, a declarat, joi, după ședința Consiliului Județean Alba, că abrudenii au apă potabilă trei ore și jumătate pe zi, iar calitatea ei este ”într-un hal fără de hal”. El a fost contrazis de directorul adjunct al APA CTTA Alba, Ioan Dreghiciu, care a spus că abrudenii au apă potabilă șapte ore pe zi și este bună de băut.
Consilierii județeni Ioan Uțiu și Dorel Tomuș au avut o discuție în contradictoriu cu Ioan Dreghiciu, privind furnizarea apei potabile din orașul Abrud, din Munții Apuseni.
Tomuș a spus pentru ziarulunirea.ro că dimineața este apă potabilă o oră și jumătate iar după-masa în jur de două ore, în această perioadă.
Întrebat dacă este curată, el a răspuns: ”Este de un hal fără de hal, îmi pare foarte rău (…) Vă pozez cum curge apa la robinet”, a spus Tomuș.
Întrebat, la rândul său, directorul adjunct al APA CTTA Alba, Ioan Dreghiciu, a explicat că, din câte știe, abrudenii au apă potabilă trei ore dimineața și patru ore după-amiaza, din cauza secetei.
”Am stabilit programul de livrare. Este bună de băut, are o culoare normală, cât timp sursa de apă pe care o tratăm nu există se va întâmpla fenomenul acesta, pe perioada de secetă asta s-a întâmplat de fiecare dată în Abrud, a scăzut debitul izvoarelor Vulcan 1, Vulcan 2, pe Cernița și pe Buninginea, pe văile respective nu curge apă deloc când e secetă și strângem apă dintr-o săpătură pe care am făcut-o în preajma stației de tratare din pânza freatică”, a explicat Ioan Dreghiciu.
Orașul Abrud din Munții Apuseni are aproape 5.000 de locuitori.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cifrele unui deceniu cu Iohannis Președinte al României. Cristian Păun, profesor universitar originar din Alba: „După zece ani ne aflăm într-o mare fundătură”
Cifrele unui deceniu cu Iohannis Președinte al României. Cristian Păun, profesor universitar originar din Alba: „După zece ani ne aflăm într-o mare fundătură” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu o sinteză în cifre a unui deceniu în care Klaus Iohannis a […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 9 ore
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum 18 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii