Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

Consilier județean: La Abrud, apa potabilă vine trei ore și jumătate pe zi și este într-un hal fără de hal

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Consilierul județean al PSD, Dorel Tomuș, a declarat, joi, după ședința Consiliului Județean Alba, că abrudenii au apă potabilă trei ore și jumătate pe zi, iar calitatea ei este ”într-un hal fără de hal”. El a fost contrazis de directorul adjunct al APA CTTA Alba, Ioan Dreghiciu, care a spus că abrudenii au apă potabilă șapte ore pe zi și este bună de băut.  

Consilierii județeni Ioan Uțiu și Dorel Tomuș au avut o discuție în contradictoriu cu Ioan Dreghiciu, privind furnizarea apei potabile din orașul Abrud, din Munții Apuseni.

Tomuș a spus pentru ziarulunirea.ro că dimineața este apă potabilă o oră și jumătate iar după-masa în jur de două ore, în această perioadă.

Întrebat dacă este curată, el a răspuns: ”Este de un hal fără de hal, îmi pare foarte rău (…) Vă pozez cum curge apa la robinet”, a spus Tomuș.

Întrebat, la rândul său, directorul adjunct al APA CTTA Alba, Ioan Dreghiciu, a explicat că, din câte știe, abrudenii au apă potabilă trei ore dimineața și patru ore după-amiaza, din cauza secetei.

”Am stabilit programul de livrare. Este bună de băut, are o culoare normală, cât timp sursa de apă pe care o tratăm nu există se va întâmpla fenomenul acesta, pe perioada de secetă asta s-a întâmplat de fiecare dată în Abrud, a scăzut debitul izvoarelor Vulcan 1, Vulcan 2, pe Cernița și pe Buninginea, pe văile respective nu curge apă deloc când e secetă și strângem apă dintr-o săpătură pe care am făcut-o în preajma stației de tratare din pânza freatică”, a explicat Ioan Dreghiciu.

Orașul Abrud din Munții Apuseni are aproape 5.000 de locuitori.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Foto: Candidat la Primărie și ghid turistic. Voicu Vușcan, surprins în Cetate alături de ambasadorul Chinei în România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Candidat la Primărie și ghid turistic. Voicu Vușcan, surprins în Cetate alături de ambasadorul Chinei în România Voicu Vușcan candidează pentru funcția de primar al municipiului. În prima zi de campanie, acesta a fost văzut nu alături de colegi, în cadrul vreunei acțiuni electorale, ci tocmai în compania excelenței sale, Han Chunlin, ambasadorul Chinei în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea