Rămâi conectat

Actualitate

Confruntări ale minților ascuțite, la openul de seniori “Weekend şahist albaiulian”

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Luptă foarte animată ín openul de seniori “Weekend şahist albaiulian” ediţia a II-a, care se desfăşoară ín acest final de săptămână la sediul clubului municipal de şah din Alba Iulia.

Potrivit lui Marius Ceteraș, după 4 runde, niciunul dintre jucători nu a reuşit să acumuleze punctaj maxim, ín fruntea clasamentului aflându-se doi jucători cu 3,5 puncte.

Învingător ín runda a 2-a ímpotriva favoritului numărul 1 al turneului Claudiu Stănculescu (CSU Ploieşti), albaiulianul Mihnea Costachi (12 ani) a reuşit un parcurs foarte sigur cu 3 victorii şi o remiză şi ímparte prima poziţie a clasamentului cu Mihai Vílceanu (Şah Club Cugir). Acesta din urmă a avut un start perfect, cu 3 victorii ín primele 3 partide, fiind foarte aproape de victorie şi ín runda a 4-a, când a depăşit timpul de gândire la capătul unei partide dramatice íntr-o poziţie ín care avea rege şi damă contra regelui singur al adversarului.

Cum adversarul său Dan Ambru (ACS Samus Cluj-Napoca) mai avea rămasă o secundă timp de gândire, dar nu mai avea piese pentru a da mat, conform regulamentului partida a fost declarată remiză. Cei doi lideri ai turneului se vor íntâlni ín runda a 5-a, programată duminică dimineaţă íncepând cu orele 8.30, jucătorul cugirean urmând a juca cu piesele albe.

Alte confruntări decisive pentru stabilirea configuraţiei finale a clasamentului programate ín penultima rundă sunt: Adrian Sechereş (3p) – Florin Ungurean (3p), David Cordea (3p) – Ionel Miron (3p), Nicolae Şandru (2,5p) – Dan Ambru (3p), George Ileană (2p) – Claudiu Stănculescu (2,5p). Cu siguranţă ínsă câştigătorul turneului se va decide abia ín ultima rundă, programată tot duminică cu íncepere de la orele 11.45.

 foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea