Rămâi conectat

Politică Administrație

Conform deputatul Călin Potor: băsescu, cu „b” mic, proclamă eşecul propriei sale guvernări!

Publicat

în

Prin ultimele sale declaraţii şi ieşiri publice, materializate îndeosebi prin porta-vocea puterii, respectiv TVR, preşedintele traian băsescu, cu litere mici evident, nu face altceva decât să consfinţească eşecul actualei guvernări pe care el a girat-o din răsputeri şi la limita Constituţiei. băsescu aruncă cu lozinci precum „impactul Greciei în împrumuturile externe ale României şi deficitului bugetar” doar pentru a se putea încorda în faţa partenerilor străini. În realitate, guvernul actual nu poate să reducă deficitul sub 3%, în condiţiile în care România nu va avea o dezvoltare de peste 2%, iar păstrarea deficitului la 3% în sine înseamnă o reducere în termeni reali a veniturilor bugetarilor şi pensionarilor. Şeful statului vorbeşte şi despre „transparentizarea bugetului de stat”, în condiţiile în care, în ultimii ani, nu a luat niciun fel de atitudine faţă de investiţiile aberante direcţionate politic de către acest guvern penibil: patinoare, săli de sport în comune populate de batrâni, parcuri în mediul rural. Niciodată pâna acum bugetul de stat nu a fost într-o asemenea măsură o sursă de tranzacţionat parlamentari şi voturi pentru coaliţia majoritară, ajungând de fapt o sursă de corupţie politică.

Dacă era corect, băsescu ar fi trebuit să atragă atenţia guvernului că este în afara termenului constituţional privind depunerea bugetului de stat la Parlament. Potrivit Legii nr. 500/2002 privind finanţele publice, Guvernul supune proiectele legilor bugetare spre adoptare Parlamentului cel mai târziu până la data de 15 octombrie a fiecarui an. Acum nu s-a mai întâmplat aşa ceva, deoarece trebuie ca boc, cu litere mici, să aştepte undă verde de la „tătucul” său cel de-al doilea, FMI… Mai mult, preşedintele României se arată a fi preocupat de dobânzile necesare refinanţării datoriei externe a României, dar nu ne spune motivele şi condiţiile pentru care a fost contractată aceasta datorie externă, precum şi modul în care ea a fost folosită.

Realitatea ne arată însă că în prezent România, prin intermediul incompetentului guvern boc, se împrumută cu un miliard de euro pe lună, cu cea mai mare dobândă posibilă. De asemenea, rata scăzută a absorbţiei fondurilor europene este justificată prin incompetenţa guvernului şi a miniştrilor responsabili, iar problema de fond nu e în niciun caz facturarea, aşa cum a prezentat-o băsescu, cu b mic. Acelaşi preşedinte vorbeşte cu prea mare uşurinţă despre o reducere a deficitului pe anul următor, în condiţiile în care, în 2012, România este posibil să rămână la aceeaşi stagnare economică în care a fost în 2011.

Electrica Furnizare Discount

Este nepermis ca un guvern, pe perioada întregului mandat de patru ani, să nu vorbească românilor despre altceva decât despre măsuri severe de preîntâmpinare a crizei. De fapt, sub guvernarea pdl, românii nu au văzut altceva decât reduceri de salarii, de pensii, neîndeplinirea responsabilităţilor fundamentale ale statului, fără ca toate aceste sacrificii să se vadă în cea mai mică ameliorare a vieţii lor. Acum, pentru anul viitor preşedintele ne propune un deficit mai mic de 3%. Acesta nu se poate realiza decât, în continuare, prin amputări severe ale politicilor bugetare, iar chiriaşul nefericit de la Cotroceni nu ne explică ce se va întâmpla cu sănătatea, educaţia, cultura, cercetarea şi investiţiile, în această ţară sărăcită de guvernul băsesciano-bocist. În concluzie, vom asista la o nouă etapă de destabilizare socială, deoarece orice consolidare sănătoasă nu poate ignora responsabilităţile fundamentale ale statului.

 Deputat PNL de Alba, Călin POTOR

Publicitate

Politică Administrație

Declarație halucinantă marca Florin Roman: „Ar fi bine ca miniștrii să nu fie specializați pe sectoarele de activitate pe care le conduc”. Scuza politicianului „uns” ministru al Digitalizării

Publicat

în

Declarație halucinantă marca Florin Roman: „Ar fi bine ca miniștrii să nu fie specializați pe sectoarele de activitate pe care le conduc”. Scuza politicianului „uns” ministru al Digitalizării

Politicianul Florin Roman (47 de ani), noul ministru al Digitalizării în guvernul condus de Nicolae Ciucă, a oferit o declarație halucinantă încercând să explice faptul că a fost pus în funcție în ciuda faptului că nu are legătură cu domeniul de activitate.

Astfel, Florin Roman susține în apărarea sa că ar fi bine ca miniștrii să nu fie specializați pe sectoarele de activitate pe care le conduc, pentru a nu exista tentația furtului.

Electrica Furnizare Discount

„Unii m-au acuzat că nu am legătură cu acel domeniu, eu îl văd ca pe un avantaj, pentru că dacă vin din acel domeniu, de regulă, dacă vă uitați în spate, majoritatea au avut firme, afaceri în acea zonă.

E mai bine să fii fără tangență în domeniu, că există apetitul unora de a confunda banul public cu propriile afaceri. Deci, din punct de vedere al integrității, eu garantez că nu am niciun fel de afaceri în domeniu”, a declarat Florin Roman la B1 TV.

sursa: ziare.com

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR Alba: Pensiile speciale trebuie ANULATE, nu amânate!

Publicat

în

România se pregătește să accepte o nouă formă de inechitate în sistemul național de pensii. De la 1 ianuarie, ar urma să intre în vigoare noile pensii speciale ale primarilor. Decizia stă în mâna Guvernului, care poate amâna aplicarea acestei legi nedrepte, inechitabile și incorecte pentru milioanele de pensionari obișnuiți din România.

Chiar și în cazul unei amânări, sistemul național de pensii trebuie să intre într-o analiză și o reformă serioasă, deoarece există tot riscul ca în următorii ani să intre în colaps. Pe de altă parte, inechitățile create de pensiile speciale sunt jignitoare pentru milioane de pensionari români care încasează o pensie direct proporțională cu valoarea contribuțiilor plătite la fondul de pensii.

Am auzit în ultimele zile că teama de baronii locali este mare în rândul celor din coaliția toxică PNL – PSD și, mai nou, unii membri ai Guvernului ar dori să dea vina pe USR și pe fostul ministru, Cristian Ghinea, dacă vor amâna legea pensiilor speciale pentru primari. Fostul ministru al Fondurilor Europene a inclus în PNRR și reforma sistemului național de pensii, iar măsurile propuse afectează direct noile pensii speciale ale aleșilor locali.

Electrica Furnizare Discount

Dacă așa se poate amâna această lege incorectă și inechitabilă, îi rog public să dea vina pe USR și pe Cristian Ghinea. Suntem vinovați că ne dorim o reformă serioasă a sistemului național de pensii bazată pe principii corecte, echitate și contributivitate.

Dacă de la 1 ianuarie 2022 intră în vigoare legea amintită, vom avea o nouă presiune pe sistemul de pensii: peste 600 de milioane de lei este impactul pensiilor speciale ale primarilor asupra bugetului de stat. Pe lângă pensia calculată în funcție de contributivitate, foștii aleși locali vor mai încasa și o pensie specială între 1600 și 5000 de lei, în funcție de numărul de mandate.

În același timp, peste 80% dintre pensionarii români trăiesc cu pensii sub 2000 de lei, iar pensia medie în România este în jurul valorii de 1600 de lei. Să vă mai spun că, în prezent, cea mai mare pensie specială aflată în plată este în jur de 77.000 de lei, adică peste 15.000 de euro. Este aproape de 100 de ori mai mare decât pensia minimă și de 50 de ori mai mare decât pensia medie.

În prezent, în România avem două sisteme de pensii, în funcție de persoane. Marea majoritate a românilor primesc pensie în funcție de cât au contribuit, pe când o minoritate primește după diverse sisteme de calcul instituite prin legi speciale.Unde este echitatea? Unde este egalitatea în drepturi despre care vorbește Constituția României?
Sistemul de pensii din România trebuie reformat pe principii sănătoase și democratice! Toți pensionarii trebuie să fie egali în fața legii și să primească pensii pe bază de contributivitate!

Beniamin Todosiu,
Deputat USR de Alba

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Senatorul PSD de Alba, Călin Gheorghe Matieș: „Alba, sufletul României!”

Publicat

în

În acest prim an de mandat, la fel ca orice om de altfel, am împliniri și neîmpliniri, acțiuni pe care le-am dus cu bine la final, dar și unele care s-ar fi putut finaliza probabil mult mai bine, dacă aș fi putut să îi conving pe cei care au fost până acum la butoane. În ciuda criticilor, care nu vor înceta să apară, indiferent de ce aș spune sau face, de un lucru cred că s-au convins toți: fac totul cu mare patos, cu mare convingere și cu sinceritate pentru românii de rând. Chiar și unele declarații care, uneori, sunt interpretate de unii altfel decât eu, personal, mi-am dorit…Timpul le va dovedi pe toate.

Cred cu tărie pe mai departe că județul Alba este plin de oameni valoroși, de copii și tineri care sunt sau pot deveni cei mai buni în domeniul lor. În plus, copiii au puterea aceea extraordinară de a aduce bucurie, lumină și speranță în viețile noastre, dar au și capacitatea de a ne transforma pe toți în ființe mai bune, mai ales în această perioadă de pregătire pentru sărbătoarea Crăciunului.

Un grup de 15 copii absolut minunați: Ansamblul de dansuri populare ” Plaiuri sebeșene” de la Clubul Copiilor Sebeș împreună cu solistul Tudor Limbean – micul patriot; elevele: Mariș Maria și Șandru Ioana de la „Școala de folk” – Palatul Copiilor Alba Iulia, prof. coordonator Avram Daniel; elevele: Hoca Sonia Maria și Vesa Georgiana de la Clubul Copiilor Ocna Mureș, prof. coordonator Szocs Levente; dansatori profesor coregraf – Oprea Octavia, împreună cu însoțitorii lor, doamna director Corina Cotea – Palatul Copiilor, vor susține un mini-concert de sărbători săptămâna viitoare în Parlamentul României. Am făcut deja toate demersurile necesare pentru ca acest eveniment să aibă loc în data de 13 Decembrie și sunt convins că prin vocile lor de îngeri vor aduce multă căldură într-o clădire care, de foarte multe ori, este extrem de rece, nepăsătoare, ba chiar indiferentă la români și problemele lor.

Electrica Furnizare Discount

În Parlamentul României, vocea județului Alba se va face auzită și prin colindele noastre tradiționale. Le mulțumesc tuturor celor care au acceptat invitația mea și sunt convins că evenimentul va fi unul cu adevărat special și sensibil!

Senator Psd Alba

Călin Gheorghe Matieș

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare