Rămâi conectat

Ştirea zilei

Conferinţă ştiinţifică internaţională privind reabilitarea patrimoniului construit

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

În perioada 17-22 mai 2011, Asociaţia Restauratorilor de Monumente Istorice din Transilvania şi Fundaţia Transsylvania Nostra organizează cea de a XV-a ediţie a Conferinţei Internaţionale Ştiinţifice de Teoria şi Practica Reabilitării Patrimoniului Construit – Tuşnad. Acest eveniment ştiinţific internaţional de mare anvergură se va desfăşura în acest an în două locaţii: Alba Iulia şi Şimleul Silvaniei, implicând şi excursii de studiu pe mai multe rute, ce vor cuprinde Cetatea Alba Iulia, Sarmizegetusa Regia, Castelul Corvineştilor de la Hunedoara, Cetatea Deva, Cetatea Oradea şi Cetatea Şimleul Silvaniei. Primirea oaspeţilor, din ţară şi de peste hotare, se va face la Alba Iulia, în data de 17 mai, unde va avea loc, a doua zi, şi deschiderea oficială a simpozionului, urmată de prelegeri şi de dezbateri tematice. Toate lucrările de pe parcursul primei zile de desfăşurare, 18 mai, se vor derula în municipiul nostru, între orele 8.00 şi 20.00, când va avea loc recepţia de deschidere. A doua zi, în data de 19 mai, va începe prima excursie de studiu, cu plecare după vizitarea Cetăţii Alba Iulia. Sunt invitaţi să participe, pe lângă reprezentanţii oficialităţilor, specialiştii în restaurare, arhitecţi, arheologi etc.
De pe site-ul conferinţei am aflat că localităţile vizitate cu acest prilej propun şantiere de succes în restaurarea monumentelor istorice din  Transilvania şi furnizează aspecte majore, care pun la grea încercare „industria de restaurare a patrimoniului construit din România”.Vom reveni cu detalii. (I.H.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

O fetiţă de doar 7 ani din Ţara Moţilor – Premiul I la Festivalul Naţional de Folclor “Benone Sinulescu”

Unirea Ziarul

Publicat

în

O fetiţă de doar 7 ani din Ţara Moţilor – Premiul I la Festivalul Naţional de Folclor “Benone Sinulescu” La doar 7 ani, Ana Berindei, cursantă a Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, prin Şcoala de Arte şi Meşteşuguri – clasa de cânt vocal tradiţional, coordonată de prof. Leontina Fărcaş, a câştigat premiul I (grupa […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea