Rămâi conectat

Ştirea zilei

Conducerea Uniunii Scriitorilor din România la Alba Iulia, pentru lecturi publice

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mâine (miercuri, 13 aprilie 2011), preşedintele Uniunii Scriitorilor din România, domnul Nicolae Manolescu, se va afla la Alba Iulia, în cadrul unei sesiuni de lecturi publice organizată de Consiliul Judeţean Alba şi de Filiala Alba-Hunedoara a USR. Evenimentul se va desfăşura începând cu ora 11.00, în Aula Magna a Universităţii „1 Decembrie 1918”, iar alături de Nicolae Manolescu se vor afla Irina Horea, traducător şi membru în Comitetul Director al USR, precum şi poetul Gabriel Chifu, vicepreşedintele USR. Referitor la acest eveniment, gazda organizatoare, respectiv preşedintele Consilliului Judeţean Alba, domnul Ion Dumitrel a declarat: „Prezenţa domnului Manolescu la Alba Iulia, ambasador UNESCO şi personalitate recunoscută la nivel mondial a culturii româneşti, alături de doi dintre colegii săi din conducerea Uniunii Scriitorilor din România, este un moment remarcabil pentru cultura judeţeană. Am iniţiat acest proiect din dorinţa de a oferi cetăţenilor cultură de calitate şi din dorinţa de a atrage cât mai mult pe tinerii noştri către lumea cărţilor, într-un mod dinamic, în care au ocazia de a se întâlni cu marii autori, de a-i vedea şi de a dialoga cu ei…”.
Lecturile publice reprezintă un proiect al Uniunii Scriitorilor din România şi face parte dintr-o serie de programe menite să promoveze literatura şi scriitorii contemporani. Ediţia de la Alba Iulia, după cum arătam mai sus, este realizată prin implicarea Filialei Alba- Hunedoara a USR, alături de Consiliul Judeţean Alba, parteneriatul rodnic dintre cele două instituţii fiind binecunoscut în ţară, pentru derularea unor proiecte importante, de anvergură naţională, care reconfirmă interesul pentru actul cultural de calitate. (I.H.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea