Rămâi conectat
Alba Music and Film Festival 2022

Curier Județean

Conducerea Spitalului Orășenesc Cugir caută soluții pentru eficientizarea activității

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

În condiţiile în care Ministerul Sănătăţii pregăteşte planul naţional privind eficientizarea şi reorganizarea sistemului sanitar, conducerea unităţii medicale din Cugir a analizat situaţia spitalului atât din punct de vedere medical, cât şi din punct de vedere economic.

Ca urmare a acestei evaluări, a fost elaborată o strategie de reorganizare pentru anul 2014, în baza indicatorilor de performanţă medicală, cât şi a veniturilor şi cheltuielilor aferente secţiilor şi compartimentelor. Soluţiile de eficientizare au fost propuse de către comitetul director şi apoi avizate de Consiliul de adminitratie a spitalului.

Potrivit managerului Spitalului Orasenec Cugir, Silviu Samoilescu, viziunea managerială are în vedere în primul rând asigurarea serviciilor medicale, menţinerea paturilor  şi rentabilizarea economică a unităţii medicale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Alături de membrii Comitetului Director şi ai Consiliului de Administraţie am realizat o analiză a cheltuielilor totale, punând accent pe costul mediu/pacient, costul mediu/zi spitalizare şi pe numărul de pacienţi externaţi în conformitate cu contractul pe care-l avem cu CAS Alba. S-a constatat că la nivelul spitalului există compartimente care nu au îndeplinit contractul de externări lunare a pacienţilor, astfel încât nu se justifică menţinerea unor paturi. Pe de altă parte, există secţii şi compartimente care au o adresabilitate foarte mare a pacienţilor, şi unde se impune mărirea numărului de paturi pentru internările respective. În urma acestei analize, ţinând cont şi de patologia existentă şi de cazurile de specialitate internate, s-a propus ca prim pas reconfigurarea paturilor din spital.  În condiţiile în care avem un total de 150 de paturi aprobate de către minister, am considerat fireasc şi benefic să le relocam pe cele neutilizate, către secţiile supraaglomerate„, a declarat Silviu Samoilescu.

Compartimentul cu număr mai redus de externări lunare este cel de infecţioase, de unde se doreşte transferarea unui număr de 15 paturi, către două din cele mai solicitate specialităţi. Este vorba de chirurgie internă, care ar urma să primească 10 paturi, ceea ce ar oferi posibilitatea transformării în secţie de chirurgie. În mometul de faţă compartimentul este deservit de doi medici chirurgi şi beneficiază de o dotare modernă, prin achiziţionarea de curând a unui turn laparoscop. O altă specializare care ar urma să primească 5 paturi este secţia interne care în prezent, prin venirea unui nou medic, este deservită de patru cadre medicale.

În cazul în care nu vom lua nicio măsură de reorganizare, deşi acestea ne-au fost solicitate de la nivel naţional, riscăm să rămânem şi fără numărul actual de paturi . Trebuie să se înţeleagă foarte clar că suntem în stadiul de a evalua la rece situaţia spitalulul şi de a găsi soluţii concrete şi imediate. În caz contrar, ele ne vor fi impuse de la centru, fără a avea garanţia că va fi luată în considerare situaţia particulară a unităţii noastre medicale”, a explicat managerul Spitalului Orăşenesc Cugir.

Acesta a precizat că prin relocare, personalul secţiei de infecţioase nu va fi afectat de disponibilizări. Medicul îşi va desfăşura activitatea de specialitate în ambulatoriul spitalului unde cazurile cu patologie de infecţioase vor fi internate ca spitalizare de zi. Pentru eficientizarea activităţii medicale, conducerea spitalului a solicitat un număr suplimentar de 5 paturi pentru internarea de zi.

Având în vedere lista cu cele 300 de diagnostice care, conform Ministerului Sănătăţii, nu vor mai fi decontate de CAS în regim de internare continuă, ci doar ca internare de zi, în perioada următoare se vor reconfigura şi alte compartimente ale spitalului. Medicii care deservesc aceste compartimente urmează să aibă o activitate mult mai mare în ambulatoriul de specialitate.

E important de spus că după 1 martie 2014, Ministerul Sănătăţii va implementa un plan de restructurare în sistemul sanitar, astfel încât problemele pe care nu le vom rezolva la nivel local vor fi gestionate de la nivel naţional. Considerăm că suntem în măsură să apreciem cel mai bine necesităţile şi solutile care se impun la nivelul unităţii noastre, iar strategia pe care am conturat-o este benefică spitalului, pacienţilor şi personalului medical”, a mai spus Silviu Samoilescu.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Bărbat de 67 de ani din Blaj prins bine „alcoolizat” la volan: Polițiștii i-au făcut dosar penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Bărbat de 67 de ani din Blaj prins bine „alcoolizat” la volan: Polițiștii i-au făcut dosar penal

La data de 15 august 2022, în jurul orei 19,20, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Blaj au depistat un bărbat de 67 de ani, din municipiul Blaj, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Gheorghe Barițiu din municipiu, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Elit - Gustul Desăvârșit


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Alege viața: Peste 300 de amenzi aplicate și 11 de permise reținute de polițiștii din Alba, în perioada 12-15 iulie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022
Alege viața: Peste 300 de amenzi aplicate și 11 de permise reținute de polițiștii din Alba, în perioada 12-15 iulie

Poliţiştii din judeţul Alba au aplicat peste 300 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 11 permise de conducere, în cadrul unei acţiuni ce a vizat creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice, care s-a desfășurat pe durata minivacanței prilejuită de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.

În perioada 12 – 15 august 2022, Serviciul Rutier Alba a organizat, pe raza întregului judeţ, o acţiune tip BLITZ ce a avut ca scop creşterea gradului de siguranţă rutieră şi depistarea şi sancţionarea participanţilor la traficul rutier care nu respectă normele legale privind circulaţia pe drumurile publice, fiind vizat atât mediul urban câr și mediul rural.

Elit - Gustul Desăvârșit

La acţiune, poliţiştii rutieri din judeţ au fost sprijiniţi de poliţiştii de ordine publică cu atribuții pe linie de poliție rutieră.

În această perioadă au fost aplicate 346 de sancţiuni contravenţionale, din care 250 pentru depăşirea limitei legale de viteză, 3 pentru conducere sub influența alcoolului, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Totodată, au fost reţinute 11 permise de conducere, retrase 11 certificate de înmatriculare şi au fost constatate 5 infracţiuni la regimul rutier.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Absolventă a Colegiului Militar din Alba Iulia, șefă de promoție la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

FOTO| Absolventă a Colegiului Militar din Alba Iulia, șefă de promoție la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța

Colegiul Militar „Mihai Viteazu” din Alba Iulia are de ce se mândri cu absolvenții săi. Unul dintre aceștia, Ana-Cristina Geică, a terminat Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța ca șef de promoție.

„Cu prilejul Zilei Marinei Române, vă prezentăm șefa promoției „Încoronarea de la Alba Iulia – 100” de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța, aspirant inginer (Ma.) Ana-Cristina Geică.

Absolventă a Colegiului Militar „Mihai Viteazu” din Alba Iulia, studenta a simțit o atracție față de Academia Navală încă din clasa a XI-a, după excursia cu clasa la toate academiile din țară.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cum au fost acești patru ani pentru tine? „Clișeic vorbind, au fost 4 ani ca 4 clipe, dar revenind ușor în realitate, au fost 4 ani în care mi-am oțelit mintea, brațul și inima pentru a deveni ofițerul care îmi place să cred că sunt astăzi: unul competent, pregătit și gata de acțiune alături de camarazii săi.”

Care a fost cel mai frumos moment pe care ți-l amintești din timpul Academiei? „Din fericire, momentele frumoase cântăresc mai mult în amintirile mele și nu mi s-ar părea corect să arăt cu degetul către unul anume și să îl numesc <<cel mai frumos>>, așa că voi alege un moment oarecare din multele avute. Cel mai recent este reprezentat de înaintarea în primul grad de ofițer. A fost un moment plin de emoție, deoarece am fost alături de colegii mei cu care am împărțit și bune și rele timp de 4 ani, iar pe această cale aș dori să le mulțumesc lor pentru cele mai frumoase amintiri pe care le am și să le urez clasicul <<Bun cart înainte>>”

Care a fost cel mai dificil moment din timpul academiei? „Momente dificile nu au fost puține, dar important este că în urma acestora am devenit mai atentă și mai pregătită pentru viitor.”

Noi îi spunem felicitări pentru performanță și îi urăm mult succes!”, au transmis reprezentanții Ministerului Apărării Naționale pe facebook.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare