Rămâi conectat

Actualitate

Condiții foarte bune de schi pe pârtiile de la Straja și Parâng. Stratul de zăpadă bătătorită, între 25 și 30 de centimetri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Peste două mii de turişti sunt aşteptaţi, la acest sfârşit de săptămână, în staţiunile Straja şi Parâng, din judeţul Hunedoara, atraşi de calitatea pârtiilor de schi, stratul de zăpadă bătătorită fiind între 25 şi 30 de centimetri.

În staţiunea Straja, se poate schia pe toate pârtiile, cu excepţia celei de sub telegondolă şi a celei de pe vârful Straja.

„Zăpada pe pârtiile din Straja măsoară circa 25-30 de centimetri, iar calitatea acestora este cotată în nota 7. Vremea este bună pentru schi, iar instalaţiile de transport pe cablu sunt funcţionale”, a declarat vineri, pentru AGERPRES, şeful Salvamont Lupeni-Straja, George Resiga.

În staţiune erau vineri peste o mie de turişti, dar salvamontiştii se aşteaptă ca numărul lor să se dubleze în zilele sfârşitului de săptămână.

În staţiunea Parâng, stratul de zăpadă bătută pe pârtii depăşeşte 25 de centimetri şi a nins proaspăt.

„Pârtiile sunt în stare foarte bună. A nins, inclusiv vineri, iar calitatea pârtiilor poate fi evaluată cu o notă între 8 şi 9. Se poate schia pe pârtiile Europarâng, Pârtia B şi pe sub telescaun”, a arătat şeful Salvamont Petroşani, Remus Popescu.

Toate instalaţiile de transport pe cablu sunt funcţionale, inclusiv cele două telescaune care aduc turiştii din Petroşani în staţiunea Parâng, scrie Agerpres.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea