Condiții foarte bune de schi pe pârtiile de la Straja și Parâng. Stratul de zăpadă bătătorită, între 25 și 30 de centimetri

Peste două mii de turişti sunt aşteptaţi, la acest sfârşit de săptămână, în staţiunile Straja şi Parâng, din judeţul Hunedoara, atraşi de calitatea pârtiilor de schi, stratul de zăpadă bătătorită fiind între 25 şi 30 de centimetri.

În staţiunea Straja, se poate schia pe toate pârtiile, cu excepţia celei de sub telegondolă şi a celei de pe vârful Straja.

“Zăpada pe pârtiile din Straja măsoară circa 25-30 de centimetri, iar calitatea acestora este cotată în nota 7. Vremea este bună pentru schi, iar instalaţiile de transport pe cablu sunt funcţionale”, a declarat vineri, pentru AGERPRES, şeful Salvamont Lupeni-Straja, George Resiga.

În staţiune erau vineri peste o mie de turişti, dar salvamontiştii se aşteaptă ca numărul lor să se dubleze în zilele sfârşitului de săptămână.

În staţiunea Parâng, stratul de zăpadă bătută pe pârtii depăşeşte 25 de centimetri şi a nins proaspăt.

“Pârtiile sunt în stare foarte bună. A nins, inclusiv vineri, iar calitatea pârtiilor poate fi evaluată cu o notă între 8 şi 9. Se poate schia pe pârtiile Europarâng, Pârtia B şi pe sub telescaun”, a arătat şeful Salvamont Petroşani, Remus Popescu.

Toate instalaţiile de transport pe cablu sunt funcţionale, inclusiv cele două telescaune care aduc turiştii din Petroşani în staţiunea Parâng, scrie Agerpres.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...