Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Condamnat în trecut pentru omor, trimis după gratii pentru ameninţarea unui poliţist din Alba: „Boschetarule, să vezi ce bătaie îţi dau”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Condamnat în trecut pentru omor, trimis după gratii pentru ameninţarea unui poliţist din Alba: „Boschetarule, să vezi ce bătaie îţi dau”

După ce a ultragiat un poliţist, un bărbat din Cugir, condamnat în trecut la 10 ani de închisoare pentru omor, a mai primit o sentință penală definitivă, de această dată pentru ultraj la adresa unui polițist.

Bărbatul (A. C). a fost judecat după ce a manifestat un comportament agresiv faţă de un agent de poliție, care îi verifica identitatea. S-a întâmplat în 20 decembrie 2021, iar hotărârea definitivă a fost pronunțată pe 13 decembrie 2022, la Curtea de Apel Alba Iulia.

Potrivit rechizitoriului, bărbatul „s-a deplasat la geamul autospecialei de poliție, i-a solicitat polițistului să-i restituie cartea de identitate, i-a adresat cuvinte jignitoare, a început să urle, a pus mâinile pe capota autospecialei, totodată ameninţând cu acte de violenţă, spunând polițistului: am făcut pușcărie și mai fac”.

Pentru că bărbatul împiedica desfășurarea procedurii de legitimare, acesta a fost încătușat și condus la sediul Poliției Mun. Alba Iulia, iar în momentul introducerii în autospeciala de poliție, l-a amenințat pe agentul (…) cu bătaia, spunându-i: „Boschetarule, să vezi ce bătaie îți dau, să vezi ce palme îți dau eu ție!”.

La sediul poliției, acesta a continuat să adreseze injurii şi cuvinte jignitoare polițistului, apoi ameninţări: „cu mâinile la spate te bat, boschetarule… iar ulterior i-a spus: familia ta nu circulă… stai așa, că vă arăt eu”. În cele ce au urmat, a continuat amenințările, spunându-i agentului de poliţie că îi omoară familia: „am făcut pușcărie pentru omor! Îți omor ție familia, dacă vrei!”.

Și-a cerut scuze, dar a fost înregistrat de camera polițistului

Bărbatul a încetat să mai adreseze amenințări și cuvinte jignitoare în momentul în care la sediul poliției și-a făcut apariția avocatul său ales, care l-a sfătuit apoi să-și ceară scuze, lucru ce s-a și întâmplat. Desfășurarea evenimentului, de la momentul legitimării inculpatului și până când acesta a părăsit sediul poliției a fost înregistrată audio-video cu camera aflată în dotarea agentului de poliție.

„Din cuprinsul sentinței penale nr. (…), coroborat cu cazierul judiciar, reiese că numitul a fost condamnat la data de 21.05.2012, printre altele, pentru comiterea infracțiunii de omor, la pedeapsa de 10 ani închisoare, fapta constând în aceea că a lovit persoana vătămată atât cu piciorul cât și cu un cuțit în zona capului și feței. Dat fiind faptul că inculpatul a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii mai mare de 1 an, se reţine că singura posibilitate este cea a executării pedepsei în regim de detenţie”, se susține în hotărârea instanței de judecată.

A. C. a fost condamnat la opt luni de închisoare cu executare și a fost obligat să îi plătească polițistului daune morale în valoare de 2.000 de lei.

Miercuri, 14 decembrie, bărbatul de 34 de ani a fost identificat și reținut în municipiul Aiud, fiind dus la penitenciar pentru executarea pedepsei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință

Ziarul Unirea

Publicat

în

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință Este doliu în familia primarului de la Alba Iulia. Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață vineri, 26 aprilie, după o grea suferință. Citește și: Mesaje de condoleanțe Mama primarului Gabriel Pleșa, Maria Pleșa, a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea