Condamnare DEFINITIVĂ la 3 ani și 4 luni închisoare cu executare, pentru tânărul din Ciumbrud care a condus băut și a provocat un accident mortal pe o trecere de pietoni din Aiud

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Andrei Pop, tânărul din Ciumbrud care a condus băut și a provocat un accident mortal pe o trecere de pietoni din Aiud, va executa 3 ani și 4 luni de închisoare, potrivit deciziei pronunțate de Curtea de Apel Alba Iulia.

”Admite apelurile declarate de inculpatul Pop Andrei și partea civilă D. C. A. prin reprezentanși legali D. M. și D. R. împotriva sentinţei penale nr. 572/9.05.2018 pronunţate de Judecătoria Aiud în dosarul nr. 6/175/2018. Desfiinșează sentința penală apelată, numai sub aspectul duratei pedepselor aplicate inculpatului și sub aspectul cuantumului daunelor morale acordate părșii civile D. C. A. și procedând la o nouă judecată în aceste limite: Descontopește pedeapsa rezultantă de 4 ani închisoare aplicată inculpatului Pop Andrei în pedepsele componente de: – 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă (…) – 1 an şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă (…) – 1 an şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului (…) și înlătură sporul de 1 an închisoare. Reduce pedeapsa aplicată inculpatului Pop Andrei pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă (…), de la 3 ani închisoare, la 2 ani și 6 luni închisoare. Reduce pedeapsa aplicată inculpatului Pop Andrei pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă (…), de la 1 an și 6 luni închisoare, la 1 an închisoare. Menține pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului (…), stabilește pedeapsa cea mai grea de 2 ani și 6 luni închisoare, la care adaugă un spor de 1/3 din totalul celorlalte pedepse, rezultând pedeapsa de 3 ani și 4 luni închisoare, pe care urmează să o execute inculpatul în regim de detenție. (…) Majorează cuantumul daunelor morale la plata cărora a fost obligată partea responsabilă civilmente Societatea de Asigurare Reasigurare City Insurance SA în favoarea părșii civile D. C. A., de la 70.000 euro, la 80.000 euro sau echivalent în lei la data efectuării plăţii. (…) se arată în soluția publicată pe portalul instanței.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Tânărul de 23 de ani din Ciumbrud care a provocat în noiembrie 2017, în timp ce conducea un autoturism sub influența băuturilor alcoolice, un accident rutier grav pe o trecere de pietoni din Aiud, soldat cu decesul unei persoane de 63 de ani și rănirea gravă a unei minore de 11 ani, a fost condamnat, inițial, la 4 ani de închisoare cu executare. Decizia a fost pronunțată la Judecătoria Aiud, în 9 mai 2018, iar inculpatul Pop Andei a contestat-o la Curtea de Apel Alba Iulia, instanță care i-a redus pedeapsa la 3 ani și 4 luni închisoare cu executare.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

CITEȘTE ȘI FOTO/ UPDATE/ Accident rutier MORTAL la Aiud: Două femei au fost SPULBERATE, pe trecerea de pietoni, de o mașină condusă de un tânăr cu alcoolemie. Una dintre ele a murit pe loc

Tragedia a avut loc în 27 noiembrie 2017. ”În timp ce conducea un autoturism pe strada Ion Creangă din municipiul Aiud, tânărul nu a acordat prioritate de trecere unei femei în vârstă de 63 de ani şi unei minore de 11 ani, ambele din Aiud, care erau angajate în traversarea străzii pe trecerea de pietoni, acroşându-le. În urma accidentului, femeia a decedat, iar minora suferit leziuni corporale grave. Poliţiştii l-au testat pe conducătorul auto cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,75 mg/litru alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind transportat la spitalul din Aiud unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei”, au precizat reprezentanţii IPJ Alba după producerea accidentului. La analiza de sânge a rezultat o alcoolemie de 1,4 la mie, la prima probă, respectiv 1,25 la mie, la a doua probă.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei