Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Concursurile de admitere la INM și în magistratură 2017 – PUNCTAJELE candidaților din Alba la proba de verificare a raționamentului logic

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Institutul Național al Magistraturii a publicat punctajele candidaților care au susținut a doua probă (de verificare a raționamentului logic) la cele două examene pentru magistrați, din anul 2017, respectiv examenul de admitere la INM, unde sunt scoase la concurs 200 de posturi (130 pentru judecători și 70 pentru procurori) și două posturi de personal de specialitate juridică în cadrul CSM, și examenul de admitere în magistratură, pentru ocuparea a 70 de posturi de judecător și 35 de procuror.

Dintre cei 40 de candidați din Alba înscriși la concursul de admitere la INM, doar 13 au mai participat la această probă și au obținut următoarele rezultate:

1. Vîrdea Dorina-Elena – 80 de puncte
2. Olariu Ioana-Cristina – 75
3. Postolachi Roxana-Monica – 75
4. Ciorea Paula – 74
5. Frînc Diana – 73
6. Scurca Ovidiu – 73
7. Avram Adelina-Florina – 71
8. Câmpean Laura-Monica – 69
9. Todea Andra-Maria – 69
10. Neag Alexandru-David – 59
11. Baran Andrei – 52
12. Birău Verginica-Maria  – 50
13. Toth Sergiu-Andrei – 49

CITEȘTE ȘI: Concursurile de admitere la INM și în magistratură 2017 – PUNCTAJELE candidaților din Alba la proba de verificare a cunoștințelor juridice 

Dintre cei 13 candidați din Alba înscriși la concursul de admitere în magistratură, doar 2 au mai participat la cea de-a doua probă și au obținut următoarele punctaje:

1. Băieş Gheorghe-Cosmin – 78
2. Gheberta Loana-Nicoleta – 72

Cele două concursuri nu se adresează însă aceluiași tip de candidat, chiar dacă se susțin din aceleași patru materii: drept civil, drept procesual civil, drept penal și drept procesual penal. În timp ce pentru examenul la INM nu e necesară experiența, pentru admiterea la magistratură, da. În plus, cei admiși în INM devin auditori de justiție și trebuie să urmeze cursurile Institutului, iar după doi ani trebuie să treacă de examenul de absolvire pentru a putea ajunge stagiari.

Proba de verificare a raționamentului logic a avut 100 de întrebări, fiind admisi candidații care au  răspuns corect la cel puțin 30 (valabil pentru ambele examene).

Primele două probe din concurs (de verificare a cunoștințelor juridice și de verificare a raționamentului logic) reprezintă prima etapă. Nota obținută la prima etapă e suma notelor obținute la cele două probe în raport cu următoarea pondere: 70% – nota de la prima probă și 30% – nota la cea de-a doua. Sunt declarați admiși în a doua etapă (interviul) numai cei care au trecut ambele probe, în ordinea descrescătoare a notei obținute la prima etapă, în limita dublului numărului de locuri scoase la concurs.

A doua etapă este reprezentată de un interviu care constă în: elaborarea în scris a unei analize cu privire la subiectul extras și susținerea orală a acestuia; analiza orală a unei spețe cu elemente de etică specifice profesiei.

Sunt declarați admiși numai candidații care obțin cel puțin nota 7 la interviu. Nota finală este suma notelor obținute în cele două etape: 75% – nota la prima etapă și 25% – interviul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată Un incident șocant a avut loc săptămâna trecută, mai exact miercuri 17 aprilie, la o grădiniță din orașul Cugir. Una dintre îngrijitoarele a primit un pumn în gură de la mama unei fetițe. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea