Concursurile de admitere la INM și în magistratură 2017 – PUNCTAJELE candidaților din Alba la proba de verificare a raționamentului logic

Paul Voicu - Primar 2020

Institutul Național al Magistraturii a publicat punctajele candidaților care au susținut a doua probă (de verificare a raționamentului logic) la cele două examene pentru magistrați, din anul 2017, respectiv examenul de admitere la INM, unde sunt scoase la concurs 200 de posturi (130 pentru judecători și 70 pentru procurori) și două posturi de personal de specialitate juridică în cadrul CSM, și examenul de admitere în magistratură, pentru ocuparea a 70 de posturi de judecător și 35 de procuror.

Dintre cei 40 de candidați din Alba înscriși la concursul de admitere la INM, doar 13 au mai participat la această probă și au obținut următoarele rezultate:

ELIT

1. Vîrdea Dorina-Elena – 80 de puncte
2. Olariu Ioana-Cristina – 75
3. Postolachi Roxana-Monica – 75
4. Ciorea Paula – 74
5. Frînc Diana – 73
6. Scurca Ovidiu – 73
7. Avram Adelina-Florina – 71
8. Câmpean Laura-Monica – 69
9. Todea Andra-Maria – 69
10. Neag Alexandru-David – 59
11. Baran Andrei – 52
12. Birău Verginica-Maria  – 50
13. Toth Sergiu-Andrei – 49

CITEȘTE ȘI: Concursurile de admitere la INM și în magistratură 2017 – PUNCTAJELE candidaților din Alba la proba de verificare a cunoștințelor juridice 

Mihail David - 2020

Dintre cei 13 candidați din Alba înscriși la concursul de admitere în magistratură, doar 2 au mai participat la cea de-a doua probă și au obținut următoarele punctaje:

1. Băieş Gheorghe-Cosmin – 78
2. Gheberta Loana-Nicoleta – 72

Cele două concursuri nu se adresează însă aceluiași tip de candidat, chiar dacă se susțin din aceleași patru materii: drept civil, drept procesual civil, drept penal și drept procesual penal. În timp ce pentru examenul la INM nu e necesară experiența, pentru admiterea la magistratură, da. În plus, cei admiși în INM devin auditori de justiție și trebuie să urmeze cursurile Institutului, iar după doi ani trebuie să treacă de examenul de absolvire pentru a putea ajunge stagiari.

Proba de verificare a raționamentului logic a avut 100 de întrebări, fiind admisi candidații care au  răspuns corect la cel puțin 30 (valabil pentru ambele examene).

Primele două probe din concurs (de verificare a cunoștințelor juridice și de verificare a raționamentului logic) reprezintă prima etapă. Nota obținută la prima etapă e suma notelor obținute la cele două probe în raport cu următoarea pondere: 70% – nota de la prima probă și 30% – nota la cea de-a doua. Sunt declarați admiși în a doua etapă (interviul) numai cei care au trecut ambele probe, în ordinea descrescătoare a notei obținute la prima etapă, în limita dublului numărului de locuri scoase la concurs.

A doua etapă este reprezentată de un interviu care constă în: elaborarea în scris a unei analize cu privire la subiectul extras și susținerea orală a acestuia; analiza orală a unei spețe cu elemente de etică specifice profesiei.

Sunt declarați admiși numai candidații care obțin cel puțin nota 7 la interviu. Nota finală este suma notelor obținute în cele două etape: 75% – nota la prima etapă și 25% – interviul.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

codru 26 septembrie 2017 at 13:05

Felicitari castigatorilor. Dar cu cei multi care nu au reusit sau sunt aproape de punctaj ce facem?! Oboseala, nervi, stres… Care sunt alternativele pentru acesti tineri?! Doamne ajuta-i!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...