Rămâi conectat

Ştirea zilei

Concursurile de admitere la INM și în magistratură 2017 – LISTA celor 53 de candidați din Alba înscriși la examene

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Institutul Național al Magistraturii organizează în această perioadă cele două examene pentru magistrați, din anul 2017, respectiv examenul de admitere la INM, unde sunt scoase la concurs 200 de posturi (130 pentru judecători și 70 pentru procurori) și două posturi de personal de specialitate juridică în cadrul CSM, și examenul de admitere în magistratură, pentru ocuparea a 70 de posturi de judecător și 35 de procuror.

Dintre cei peste 2.500 de candidați care participă la concursul de admitere la INM, 39 sunt din județul Alba, respectiv:

1. Avram Adelina-Florina
2. Bara Adela
3. Baran Andrei
4. Beldean Dana-Liana
5. Birău Verginica-Maria
6. Bordea Roxana
7. Câmpean Laura-Monica
8. Cioancă Ramona
9. Ciorea Paula
10, Creţa Octavian-Călin
11. Duşa Diana-Roxana
12. Fica Bogdan-Marius
13. Frînc Diana
14. Glogoveţan Eugenia-Carla
15. Ispas Ovidiu
16. Lazea Radu-Marius
17. Man Andreea-Maria
18. Mihu Andra-Teodora
19. Moldovan Carmen-Laura
20. Năstăsoiu Ioana-Alexandra
21. Neag Alexandru-David
22. Oană Claudiu-Olivian
23. Olariu Ioana-Cristina
24. Petraşcu Cornel
25. Postolachi Roxana-Monica
26. Răzăilă Cătălin
27. Scurca Ovidiu
28. Silea Maria-Ana
29. Stănilă Andrei-Dumitru
30. Stănilă Loredana
31. Tescar Alexandru
32. Todea Andra-Maria
33. Toma Radu-Ioan
34. Toth Sergiu-Andrei
35. Tudoroiu Ramona-Ionela
36. Ursuţ Georgiana-Maria
37. Valuch Alexandru-Adrian
38. Varga Adina-Cristina
39. Vîrdea Dorina-Elena

Dintre cei peste 940 de candidați care participă la concursul de admitere în magistratură, 14 sunt din județul Alba, respectiv:

1. Băieş Gheorghe-Cosmin
2. Ciugudean Georgeta-Adriana
3. Ciur Lucretia-Teodora
4. Dâscălescu Corina
5. Furdui Alina
6. Furdui Andrei
7. Gheberta Ioana-Nicoleta
8. Mihai Ioana-Liliana
9. Miron-Ciobota Florina
10. Napau Monica-Louisiana
11. Pleşa Loan
12. Raica Mirela-Mihaela
13. Voicu Laura-Diana
14. Zedler Iulia-Alina

Prima probă (de verificare a cunoștințelor juridice) la cele două examene a avut loc duminică. Următoarea probă de concurs este cea de raționament logic, pe 17 septembrie și va fi urmată de susținerea interviurilor în perioada 11-24 octombrie (pentru candidații la concursul de admitele la INM) și în perioada 2-10 octombrie (pentru candidații la concursul de admitere în magistratură).

Cele două concursuri nu se adresează însă aceluiași tip de candidat, chiar dacă se susține din aceleași patru materii: drept civil, drept procesual civil, drept penal și drept procesual penal. În timp ce pentru examenul la INM nu e necesară experiența, pentru admiterea la magistratură, da. În plus, cei admiși în INM devin auditori de justiție și trebuie să urmeze cursurile Institutului, iar după doi ani trebuie să treacă de examenul de absolvire pentru a putea ajunge stagiari.

Ambele examene au aceleași tipuri de probe. Prima probă este cea scrisă, de tip grilă, cu 100 de întrebări, câte 25 pentru fiecare din cele patru materii de examen. Aici, candidații trebuie să obțină cel puțin 70 de puncte. Dacă trec de această probă, urmează cea de raționament logic, cu 100 de întrebări la care se punctează răspunsurile și 20 de întrebări care nu se punctează. Candidații pot fi admiși la această probă dacă răspund corect la cel puțin 30 de întrebări din cele 100 care se punctează (valabil pentru ambele examene).

Primele două probe din concurs reprezintă prima etapă. Nota obținută la prima etapă e suma notelor obținute la cele două probe în raport cu următoarea pondere: 70% – nota de la prima probă și 30% – nota la cea de-a doua. Sunt declarați admiși în a doua etapă (interviul) numai cei care au trecut ambele probe, în ordinea descrescătoare a notei obținute la prima etapă, în limita dublului numărului de locuri scoase la concurs.

A doua etapă este reprezentată de un interviu (metodologia interviului, aici și aici) care constă în: elaborarea în scris a unei analize cu privire la subiectul extras și susținerea orală a acestuia;
analiza orală a unei spețe cu elemente de etică specifice profesiei.

Sunt declarați admiși numai candidații care obțin cel puțin nota 7 la interviu. Nota finală este suma notelor obținute în cele două etape: 75% – nota la prima etapă și 25% – interviul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea