Concursul Naţional de Matematică „Lumina Math 2010”

Un număr de 50 de elevi ai claselor IV – VIII reprezentând cele patru şcoli generale din Cugir, au luat startul sâmbătă, 27 noiembrie, la cea de-a XIV ediţie a Concursului naţional de matematică „Lumina Math”. Competiţia este organizată de Lumina Instituţii de Învăţământ în parteneriat cu Universitatea „Lumina” şi cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, fiind menită să ofere elevilor oportunitatea de a-şi măsura cunoştinţele matematice şi nivelul  de performanţă la care au ajuns.
La unul dintre cele 15 centre de concurs de la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean, organizat la Şcoala generală nr. 3 Cugir, cei 50 de elevi înscrişi în competiţie au primit revistele cu probleme şi fişele de răspuns tip grilă cu 30 de subiecte pentru clasa a IV-a şi 40 pentru clasa V-VIII. Fişele cu rezultatele problemelor vor fi centralizate la nivelul ISJ, urmând ca acestea să fie înaintate Centrului naţional Bucureşti pentru evaluare pe calculator. După cum ne-a informat prof. Horea Rotche, directorul Şcolii generale nr. 3 (unde s-a ţinut concursul), elevii au primit la ieşirea din sală diplome de participanţi, iar cadrele didactice care au monitorizat desfăşurarea concursului diplome de supraveghere. Potrivit prof. Rotche, elevii cu rezultate bune vor primi premii, menţiuni şi excursii în Turcia.
Directorul general Lumina Instituţii de Învăţământ, Fatih Coktas, a mulţumit prin adrese scrise tuturor şcolilor implicate în concurs pentru sprijinul acordat. (C.P.)

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419