Rămâi conectat

Ştirea zilei

Concursul Naţional de Matematică „Lumina Math 2010”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Un număr de 50 de elevi ai claselor IV – VIII reprezentând cele patru şcoli generale din Cugir, au luat startul sâmbătă, 27 noiembrie, la cea de-a XIV ediţie a Concursului naţional de matematică „Lumina Math”. Competiţia este organizată de Lumina Instituţii de Învăţământ în parteneriat cu Universitatea „Lumina” şi cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, fiind menită să ofere elevilor oportunitatea de a-şi măsura cunoştinţele matematice şi nivelul  de performanţă la care au ajuns.
La unul dintre cele 15 centre de concurs de la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean, organizat la Şcoala generală nr. 3 Cugir, cei 50 de elevi înscrişi în competiţie au primit revistele cu probleme şi fişele de răspuns tip grilă cu 30 de subiecte pentru clasa a IV-a şi 40 pentru clasa V-VIII. Fişele cu rezultatele problemelor vor fi centralizate la nivelul ISJ, urmând ca acestea să fie înaintate Centrului naţional Bucureşti pentru evaluare pe calculator. După cum ne-a informat prof. Horea Rotche, directorul Şcolii generale nr. 3 (unde s-a ţinut concursul), elevii au primit la ieşirea din sală diplome de participanţi, iar cadrele didactice care au monitorizat desfăşurarea concursului diplome de supraveghere. Potrivit prof. Rotche, elevii cu rezultate bune vor primi premii, menţiuni şi excursii în Turcia.
Directorul general Lumina Instituţii de Învăţământ, Fatih Coktas, a mulţumit prin adrese scrise tuturor şcolilor implicate în concurs pentru sprijinul acordat. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Viitor consilier local de la Teiuș, surprins pe un câmp cultivat cu vinete: ”Nu lua bă! Nu lua, nu lua! Are camere pe baterii”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Viitor consilier local de la Teiuș, surprins pe un câmp cultivat cu vinete: ”Nu lua bă! Nu lua, nu lua! Are camere pe baterii” Consilierul local nou ales, Florea Dumitru, de la Teiuș, a fost surprins împreună cu încă două persoane, pe un câmp cultivat cu vinete, de camerele de supraveghere montate de proprietarii terenului. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea