Rămâi conectat

Ştirea zilei

Concursul de dansuri tradiţionale şi moderne „Împreună pentru viitor”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

La Teatrul de Păpuşi „Prichindel” Alba Iulia s-a desfăşurat faza judeţeană a celei de-a IV-a ediţii a concursului de dans modern şi tradiţional „Împreună pentru viitor”. Concursul este coordonat de către prof. Rodica Cristea, directorul Centrului Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Alba. Strategia Naţională de Acţiune Comunitară (SNAC) implică stabilirea unei legături între unităţi de învăţământ de masă şi unităţi care şcolarizează elevi cu cerinţe educaţionale speciale. Juriul a fost alcătuit din profesori-instructori de la Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, secretarul literar şi regizorul tehnic al  Teatrului de Păpuşi „Prichindel”.
„Întreg spectacolul s-a remarcat prin seriozitate şi implicare, prin diversitatea şi autenticitatea costumelor şi, mai ales, prin calitatea artistică a dansurilor prezentate. Publicul, alcătuit din părinţi, elevi şi profesori, a fost  impresionat de prestaţia tuturor formaţiilor, de înalta ţinută artistică şi i-a însoţit cu aplauze pe micii dansatori pe tot parcursul spectacolului”, a declarat prof. Rodica Cristea.
Pe primul loc s-au situat, la egalitate, formaţia de dansuri populare cu elevi de la Colegiul Naţional „I.M. Clain”, Grupul Şcolar „T. Cipariu” şi Grupul Şcolar „Ş. Manciulea” Blaj (prof. Minodora Rusan, prof. Adina Broscăţan, prof. Florin Vasinc – Clubul Elevilor) şi formaţia de dans ţigănesc formată din copii de la Colegiul Tehnic „D. Pavel” şi Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Alba Iulia (prof. Felicia Croitoru şi prof. Cosmina Florea), urmate de trupa de dans modern de la Şcoala „T. Cocişiu” şi Grupul Şcolar „T. Cipariu” Blaj (prof. Doina Gavriluţ şi Cornelia Rotaru). Merită însă felicitaţi şi copiii cu cerinţe educaţionale speciale de la Şcoala „I.M. Moldovan” Blaj (prof. Liviu Orest Andrei şi Marilena Haţegan-Comşa). Primele 3 formaţii vor participa la faza regională, care va avea loc în data de 14 aprilie, la Sfântu Gheorghe.       Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Viitor consilier local de la Teiuș, surprins pe un câmp cultivat cu vinete: ”Nu lua bă! Nu lua, nu lua! Are camere pe baterii”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Viitor consilier local de la Teiuș, surprins pe un câmp cultivat cu vinete: ”Nu lua bă! Nu lua, nu lua! Are camere pe baterii” Consilierul local nou ales, Florea Dumitru, de la Teiuș, a fost surprins împreună cu încă două persoane, pe un câmp cultivat cu vinete, de camerele de supraveghere montate de proprietarii terenului. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea