Rămâi conectat

Ştirea zilei

CONCURS directori și adjuncți 2022, la școlile din Alba: 87 de posturi, scoase de IȘJ Alba. Proba scrisă, pe 18 februarie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CONCURS directori și adjuncți 2022, la școlile din Alba: 87 de posturi, scoase de IȘJ Alba. Proba scrisă, pe 18 februarie

Inspectoratul Școlar Județean Alba va scoate din nou la concurs cele 87 de posturi de director și director adjunct la unitățile de învățământ preuniversitar, neocupate prin concurs în urma sesiunii din septembrie – decembrie 2021.

În prezent, pe funcțiile de conducere respective au fost numiți prin decizie a inspectorului școlar general Cornel Sandu profesori detașați în interesul învățământului. Dintre cele 87 de posturi de manageri, 63 de funcții sunt de directori și 24 de posturi sunt de director adjunct, la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” și Liceul Tehnologic „Dorin Pavel” Alba Iulia, Școala Gimnazială „Axente Sever” și Liceul Tehnologic Aiud, Școala Gimnazială „Toma Cocișiu” Blaj, Școala Gimnazială „Singidava” Cugir, Liceul Teoretic „Petru Maior” Ocna Mureș și la Școala Gimnazială „Nicolae Drăgan” Galda de Jos fiind scoase la concurs ambele posturi de conducere.

Printre cele mai importante unități de învățământ pentru care va fi organizat un nou concurs pentru funcția de director se numără: Colegiul Național „Lucian Blaga” și Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleșeriu” Sebeș Liceul „Horea, Cloșca și Crișan” Abrud, , Liceul Teoretic „Petru Maior” și  Liceul Tehnologic Ocna Mureș, Colegiul Tehnic „Ion D. Lăzărescu” Cugir Liceul Tehnologic „Ștefan Manciulea” Blaj, Liceul Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” Ciumbrud, Liceul Tehnologic „Țara Moților” Albac, Liceul Tehnologic de Turism și Alimentație Arieșeni, Liceul Teologic Romano-Catolic „Grof Majlath Gusztav Karoly” Alba Iulia, Centrul Școlar de Educație Incluzivă Alba Iulia și Centrul Județean de Excelență Alba

Concurs pentru funcția de director adjunct va fi organizat, printre altele, pentru posturile de la Colegiul Național „Inochenție Micu Clain” Blaj, Colegiul Național „Avram Iancu” Câmpeni, Colegiul Tehnic „Apulum” Alba Iulia, Liceul Teoretic „Petru Maior” Ocna Mureș, Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu” Blaj, Liceul Tehnologic Jidvei, Colegiul Național „Bethlen Gabor” Aiud, Liceul German Sebeș.

Dintre școlile gimnaziale amintim Școala Gimnazială „Ovidiu Hulea” Aiud și Școlile Gimnazială nr. 3 și „Iosif Pervain” Cugir, pentru funcția de director, Școlile Gimnaziale „Mihai Eminescu” Alba Iulia și Ighiu, „Iuliu Maniu” Vințu de Jos, „Mihail Kogălniceanu” și nr. 2 Sebeș și Școala Gimnazială Câmpeni, pentru posturile de director adjunct.

La grădinițe, vor fi organizate concursuri pentru posturile de conducere de la Grădinițele cu Program Prelungit „Piticot” Câmpeni, „Primii Pași” și nr. 2 Aiud.

Așadar, dacă vor să fie în continuare manageri la școlile pe care le conduc, profesorii aflați acum pe funcții fie tretbuie să-și ia inima în dinți și să participe la concurs, fie să se pregătească mai bine pentru a promova probele, în cazul celor picați anul trecut.

Concursul constă într-o probă scrisă și un interviu, la care candidații trebuie să obțină cel puțin nota 7.00 pentru a promova, nota de la fiecare probă având o pondere de 50% din media finală, postul urmând să fie ocupat de profesorul cu media superioară.

*Proba scrisă se va desfășura în 18 februarie, iar interviurile, între 16 – 25 martie

Potrivit Metodologiei de organizare și desfășurare a concursului aprobate prin OMEN nr. 3026/13.01.2022, publicat în Monitorul Oficial nr. 51/17.01.2022, calendarul concursului în ce-i privește pe candidați este următorul: *19 – 25 ianuarie: depunerea dosarelor de înscriere la proba scrisă pe platforma informatică dedicată, *26 – 28 ianuarie: evaluarea dosarelor de înscriere, *31 ianuarie: afișarea listei candidaților admiși la evaluarea dosarelor; *1 februarie: depunerea solicitărilor de analiză a cauzelor și remedierea eventualelor erori la etapa de înscriere în platforma informatică; *4 februarie: afișarea listei candidaților admiși la evaluarea dosarelor; *7 februarie: stabilirea centrelor speciale de desfășurare a probei scrise; *8 februarie: repartizarea candidaților pe centre; *17 februarie: depunerea de către candidații aflați în carantină sau izolare a documentelor sau a declarației pe propria răspundere; 18 februarie: proba scrisă și afișarea rezultatelor; *18 – 19 februarie: depunerea contestațiilor la proba scrisă; *22 februarie: afișarea rezultatelor finale la proba scrisă, *4 martie: proba scrisă pentru candidații care la data de 18 februarie 2022 se află în carantină sau izolare și afișarea rezultatelor, *4 – 5 martie: depunerea și soluționarea contestațiilor; afișarea rezultatelor finale, *4 – 8 martie: înregistrarea opțiunilor candidaților pentru unitatea la care candidează și, în funcție de opțiune, depunerea documentelor pentru unitățile de învățământ care necesită avize suplimentare, *14 martie: publicarea graficului de desfășurare a interviurilor, *16 – 25 martie: proba de interviu, *17 – 29 martie: depunerea și soluționarea contestațiilor la proba de interviu, *29 martie: afișarea rezultatelor finale ale concursului, *30 martie: exprimarea opțiunilor candidaților declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ, *31 martie: validarea rezultatelor finale, *4 aprilie: emiterea deciziilor de numire (cu intrare în vigoare la 18 aprilie 2022).

Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea