Rămâi conectat

Ştirea zilei

Concurs de soluții pentru amenajare urbană la Blaj: Licitația de 300.000 lei, lansată recent în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria municipiului Blaj a lansat de curând în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru concurs de soluții servicii proiectare – întocmire DALI, DTAC, PT+DE, asistență tehnică din parte proiectantului pentru obiectivul amenajarea Urbană în Municipiul Blaj – Bulevardul Republicii, Strada Tudor Vladimirescu parțial, Strada Popa Șapcă, Strada Astra, Strada Timotei Cipariu, Strada Mitropolit I. Vancea, Strada Petru Pavel Aron parțial. Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 300.000 lei, fără TVA.

Miza concursului constă în formularea unei soluții arhitectural-urbanistice contemporane, discrete și respectuoase față de patrimoniul construit existent, de transformare a zonei centrale a municipiului Blaj formată din străzile: Bulevardul Republicii, Strada Tudor Vladimirescu Parțial, Strada Popa Șapcă, Strada Astra, Strada Timotei Cipariu, Strada Mitropolit I. Vancea, Strada Petru Pavel Aron parțial, într-un spațiu public de bună calitate, sigur, confortabil și adaptabil, unde soluțiile de trafic rutier, parcări și trafic pietonal combinate cu posibile soluții de creare de zone pietonale temporare sau permanente și dezvoltarea de spații verzi, să creeze pentru această zonă posibilitatea de a exprima într-un format contemporan și concentrat istoria și diversitatea culturală, etnică și religioasă a Blajului.

Propunerea terbuie să fie personalizată tinând cont de specificul Blajului, al zonei centrale și a clădirilor invecinate strazilor din proiect. Soluția trebuie să formeze un tot unitar care să îmbine plăcut tranziția de la clasic la cotidian, de la zona centrală modernizată la zona istorică.

Soluțiile trebuie să se bazeze pe tehnici cotidiene fără a fi in contradicție cu tehnicile tradiționale utilizate la realizarea unor astfel de proiecte sau la estetica clădirilor adiacente. Soluția trebuie să cuprindă elemente inedite pentru România, fie de avantgarda atat tehnica cât și de compoziție.

Soluția trebuie să acorde o atenție deosebita tratamentului nediscrimatoriu pentru persoanele cu deficiențe, zonelor pietonale, trotuarelor dar și transportului nemotorizat și a transportului în comun. În acest sens soluția va descrie și va îngloba nu numai prevederile legale aplicabile dar și soluții suplimentare novative. Se va explica în ce consta acest caracter și cum va putea fi valorificat de utilizatori (populație).

Soluția de amenajare va folosi un limbaj arhitectural-urbanistic contemporan, dar cu discreție și respect față de valorile patrimoniale. Elemente de accent cu o puternică personalitate vor putea fi propuse în baza unei argumentații solide. Concursul solicită mai degrabă o soluție pragmatică și poetică, mai puțin aspecte decorative pregnante.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Ciortea Maria Christina, medic pediatru cu o carieră îndelungată la Ocna Mureș, sărbătorită la venerabila vârstă de 100 de ani: Era cunoscută ca doamna doctor care era mereu pe o bicicletă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ciortea Maria Christina, medic pediatru cu o carieră îndelungată la Ocna Mureș, sărbătorită la venerabila vârstă de 100 de ani: Era cunoscută ca doamna doctor care era mereu pe o bicicletă Ciortea Maria Christina, medic pediatru cu o carieră îndelungată la Ocna Mureș, a împlinit venerabila vârstă de 100 de ani. Era cunoscută ca doamna […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea