Rămâi conectat

Curier Județean

Concurs de idei pentru a aduce Palatul Princiar din Alba Iulia, reşedinţă a principilor transilvăneni, dar şi a lui Mihai Viteazul, la strălucirea de altădată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Institutul pentru Politici Publice (IPP) în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia organizează, în perioada 7-31 martie 2017, un concurs de idei pentru transformarea și reintroducerea în circuitul urban a unui important sit istoric (Palatul Principilor) nefuncțional în prezent, dar cu potențial de revitalizare.

Intenția este de a stimula interesul comunității locale în vederea implicării în mod activ în valorificarea patrimoniului cultural deținut de cea mai importantă clădire adminstrativă din Transilvania și de a răspunde obiectiv nevoilor cetățenilor.

Procesul de revitalizare a spațiilor din cadrul situl mai sus menționat a fost prioritar pentru municipalitate, asftel că în prezent se află în derulare un contract de servicii de proiectare pentru obiectivul “CONSERVAREA, RESTAURAREA ȘI VALORIFICAREA DURABILĂ A ANSAMBLULUI PALATUL PRINCIPILOR DIN ALBA IULIA”, încheiat între municipalitate și S.C. K&K STUDIO DE PROIECTARE S.R.L.

Participanții înscriși în competiție au posibilitatea de a depune proiecte pentru oricare din spațiile aparținătoare Palatului Principilor, mai puțin corpul E, acesta fiind inclus într-un proiect de restaurare finanțat în cadrul POR 2014-2020, aflat în prezent în proces de evaluare.

Regulamentul este disponibil la următoarea adresa: http://www.ipp.ro/concurs-de-idei-pentru-revitalizarea-palatului-principilor/.

Dintre toate proiectele prezentate, un singur proiect va fi desemnat câștigător, prin parcurgerea câtorva etape (explicate mai jos), atât cu ajutorul specialiștilor, cât și prin exprimarea preferințelor de către cetățeni.

Înscrierea la concurs se poate face DOAR prin completarea acestui formular online, în perioada 7-24 martie 2017. Prima etapă presupune verificarea, de către IPP, a îndeplinirii condițiilor de eligibilitate. Data limită: 24 martie 2017. În a doua etapă, proiectele care au parcurs cu succes etapa de verificare formală vor fi disponibile online pentru a fi cunoscute de orice persoană interesată și pentru a primii reacții de la cetățeni.

Jurizarea online se va desfășura în perioada 24-31 martie 2017. În a treia etapă, juriul va selecta câștigătorul până la data de 31 martie 2017. Anunțarea câștigătorului se va face într-o conferință de presă, în prezența liderilor autorității publice locale. Câștigătorul va putea aduce machetele, planșele sau își vor putea proiecta randările în fața cetățenilor. Cu aceeași ocazie câștigătorului i se va înmâna trofeul Orașul user-friendly.

Salvează

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea