Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Concedieri în masă la o companie din România. Circa 700 de angajați își vor pierde slujbele

Unirea Ziarul

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Concedieri în masă la o companie din România. Circa 700 de angajați își vor pierde slujbele

Veşti proaste pentru angajaţii unei importante companii din România. În contextul în care compania-mamă este pe cale să-şi vândă pachetul majoritar de acţiuni deţinut în ţara noastră, sute de angajaţi au intrat deja în procedura de concediere în masă.

Telekom România a început procedurile de concediere în masă a aproape 700 de angajaţi. În funcţie de vechimea pe care o au în companie, ei urmează să primească un anumit număr de salarii compensatorii, conform contractului colectiv de muncă.

„Compania a derulat toate procedurile legale premergătoare acestor concedieri”, au declarat surse avizate. Acestea au explicat că, după ce s-a decis numărul persoanelor care vor fi concediate şi a posturilor pe care acestea le ocupă, s-a trecut la evaluarea şi apoi la notificarea lor, scrie Adevărul.

În urmă cu aproape două luni, Telekom România a anunţat că va restructura 692 de poziţii din totalul de 5.831 de angajaţi existenţi în prezent la nivelul grupului de companii. Un total de 438 de poziţii vor fi restructurate la Telekom Romania Communications, iar 254 de poziţii, la Telekom Romania Mobile Communications.

Într-o scrisoare internă primită de către angajaţii Telekom în luna iulie scrie: „Poziţiile care urmează să fie restructurate vor fi decise pe baza obiectivelor de business ale companiei, în linie cu strategia de simplificare şi digitalizare. În cadrul procesului de restructurare, Telekom România va aplica măsurile de protecţie socială.

Evaluarea performanţei va fi utilizată ca criteriu în departajarea angajaţilor care ocupă poziţii similare.”Restructurările vin în contextul în care grupul OTE şi principalul său acţionar, Deutsche Telekom, sunt aproape să vândă pachetul majoritar de acţiuni deţinut la Telekom România.

sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Ultimele date despre cum se simte Florin Piersic: Actorul a fost reevaluat cardiologic și a început să meargă pe distanțe scurte

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ultimele date despre cum se simte Florin Piersic: Actorul a fost reevaluat cardiologic și a început să meargă pe distanțe scurte Reprezentanții Spitalului Foișor, unde este internat Florin Piersic, au oferit noi date despre starea de sănătate a actorului. Citește și: Proceduri de kinetoterapie și recuperare medicală începute de Florin Piersic. Informațiile transmise de medici […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea