Comunitatea din Teleac – Drîmbar este duminică în sărbătoare. Noua Biserică cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” din Teleac va fi sfinţită de ÎPS Irineu

Comunitatea din Teleac – Drîmbar (comuna Ciugud) va fi, duminică, 10 septembrie, în sărbătoare fiind organizată o nouă ediţie a „Fiii satului”. Evenimentul central al manifestărilor va fi sfinţirea Bisericii cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae”, lăcaş de cult construit de administraţia locală din Ciugud şi comunitate, cu sprijinul unor sponsori. Noua biserică a fost construită într-un timp de aproximativ 5 ani şi va fi sfinţită, duminică, începând cu ora 9:00, de către Înaltpreasfinţitul Irineu, Arhiepiscopul de Alba Iulia.

„Ne bucurăm că am reuşit, cu binecuvântarea lui Dumnezeu şi cu ajutorul unor oameni de bine, să ridicăm acest nou locaş de închinare şi de hrană spirituală pentru locuitorii din Teleac. Sărbătoarea va fi cu atât mai înălţătoare cu cât în mijlocul nostru se va afla Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu care va sfinţi biserica şi va binecuvânta comunitatea noastră. Vreau să mulţumesc tuturor celor care în decursul ultimilor ani ne-au ajutat să ridicăm această biserică şi mai ales acelor oameni de bine care ne-au fost alături în momentele grele când nu credeam că vom reuşi să ducem la bun sfârşit acest proiect de suflet. Comunitatea din Teleac are de duminică o biserică dar şi un tânăr preot care sperăm să unească şi mai mult comunitatea şi să îi ofere acea hrană spirituală de care cu toţii avem mare nevoie”, a spus Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud.

„În viaţa creştinului ortodox, biserica are o importanţă cu totul aparte pentru că ea este locul sfânt unde se desfăşoară toate evenimentele cu semnificaţie majoră din viaţa lui religioasă. În biserică primeşte Botezul, Mirungerea şi Sfânta Împărtăşanie, aici simte fiorul primelor rugăciuni, primeşte iertarea păcatelor şi binecuvântarea familiei. Viaţa religioasă ortodoxă, cu cultul ei atât de frumos, variat şi bogat în idei, nu se poate concepe în afară de biserică. Aceste toate au fost motivele pentru care, toţi locuitorii satului Teleac, din comuna Ciugud şi-au dorit o biserică a lor, a comunităţii. Acest lucru s-a putut realizat cu multă rugăciune, jertfă stăruitoare şi ajutor din partea unor oameni iubitori de Dumnezeu” a spus  pr. Bogdan Avram, parohul Parohiei Ortodoxe Teleac.

Sărbătoarea comunităţii Teleac – Drîmbar va continua, la ora 17:00, la Baza Sportivă Drîmbar, cu un spectacol în aer liber de muzică populară, în care vor evolua Ansamblul Folcloric „Doina Mureşului” din Ciugud, Ansamblul Folcloric „Augustin Bena” al Judeţului Alba alături de soliştii vocali Cătălin Haşa, Roxana Reche, Nicolae Plută, şi Ansamblul de dansuri coordonat de Alexandra Oargă şi Flaviu Mârza. Invitaţi speciali vor fi Paul Ananie (Maramureş) şi Maria Butilă (Mureş), iar conducerea muzicală a întregului spectacol folcloric va asigurată de Alexandru Pal. Sărbătoarea se va încheia cu un recital de muzică uşoară susţinut de Denisa Moga.

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...