Rămâi conectat

Ştirea zilei

Comunicat ISU Alba| Modificări și completări aduse Legii nr. 307/2006 – privind apărarea împotriva incendiilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Comunicat ISU Alba| Modificări și completări aduse Legii nr. 307/2006 – privind apărarea împotriva incendiilor

Vă aducem la cunoștință faptul că în Monitorul Oficial nr. 647 din 30 iunie 2021 a fost publicată Ordonanța de Urgență nr. 80 din 30 iunie 2021 prin care au fost aduse o serie de completări și modificări Legii nr. 307/2006 – privind apărarea împortiva incendiilor.

Având în vedere faptul că apărarea împotriva incendiilor constituie o activitate de interes public, național, cu caracter permanent, la care sunt obligate să participe autoritățile administrației publice locale, precum și toate persoanele fizice și juridice aflate pe teritoriul României, am pus la dispoziție, pe site-ul instituției noastre, prezenta Lege, cu toate modificările și completările actualizate. Prin modificările și completările aduse Legii nr. 307/2006, au fost introduse elemente de noutate pe linia avizării-autorizării privind securitatea la incendiu precum și eliminarea obligației administratorului de a asigura întocmirea și actualizarea planurilor de intervenție și condițiile pentru aplicarea acestora.

Totodată, printre noutățile/modificările aduse nr. Legii 307/2006, se numără și obligația administratorului/conducatorului unei instituții de a asigura constituirea serviciului de urgență privat, precum și modalitatea de îndeplinire a acestei obligații, cu titlul de excepție, prin încheierea unui contract cu un serviciu de urgență privat, fiind eliminată posibilitatea de încheiere a contractului cu un serviciu de urgență voluntar. De asemena, au fost eliminate și avizele de extindere/restrângere a activității unui serviciu de urgență voluntar/privat.

Pentru construcţiile şi amenajările care au fost puse în funcţiune fără obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu şi pentru care se face dovada alocării fondurilor necesare sau a încheierii de contracte pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor pentru conformarea construcţiei la cerinţa securitate la incendiu beneficiarii ivestițiilor au obligaţia obţinerii respectivului act administrativ până la data de 31 decembrie 2022.

Până la obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu răspunderea exclusivă în ceea ce priveşte funcţionarea construcţiilor şi amenajărilor din punctul de vedere al asigurării cerinţei de securitate la incendiu revine beneficiarilor investiţiilor.

Excepţia nu se aplică în situaţiile în care se constată încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu care impune oprirea funcţionării ori utilizării construcţiilor sau amenajărilor.

Prezenta lege poate fi consultată în format electronic, accesând site-ul www.isualba.ro, secțiunea ,,Bibiliotecă virtuală” sau accesând următorul link: http://www.isualba.ro/wp-content/uploads/2021/08/legea-307.pdf


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea