Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă: Zona Sebeșului, Blajului și Ocna Mureș primesc zeci de milioane de euro, cu sprijinul PSD

Publicat

în

Localitățile județului Alba beneficiază de investiții guvernamentale importante în diferite domenii – sănătate, educație, alimentare cu apă și canalizare, iluminat public, drumuri, salubrizare, cultură și sport.

Județul Alba este prioritar pentru Guvern, iar PSD Alba, prin deputatul Ioan Dîrzu, ministrul Daniel Breaz și europarlamentarul Victor Negrescu, susțin dezvoltarea comunităților locale. La Sebeș, prin PNDL, s-a modernizat școala gimnazială din Răhău, localitate aparținătoare municipiului, printr-o investiție a Guvernului României în valoare de peste 2,3 milioane de lei. Tot grație eforturilor PSD se va reabilita rețeaua de canalizare din Răhău – proiect în valoare de aproape 8,1 milioane de lei, prin PNDL 2 și va fi amenajată o creșă și o grădiniță, investiție ce depășește 2,5 milioane de lei.

La Blaj este reabilitat, cu bani de la Guven, un pod peste Târnava Mare, proiect în valoare de aproape 2,7 milioane de lei și sunt modernizate mai multe drumuri din municipiu, investiția depășind 2,7 milioane de lei. Investiții importante, cu sprijinul PSD, sunt și la Ocna Mureș. În 2016, cu banii de la Guvern au fost finalizate lucrările de modernizare a străzilor Mihai Eminescu, Nicolae Iorga, Brazilor și 1 Mai – proiect în valoare de peste 1,6 milioane de lei, iar investițiile în derulare vizează reparații și consolidări la școala din Cisteiul de Mureș, la Școala Primară din Uioara de Sus, respectiv modernizarea străzilor Memorandumului, Ștefan Octavian Iosif, Mihai Viteazul, Vadului și Râului, proiecte a căror valoare depășește 8 milioane de lei.

Elit - Gustul Desăvârșit

*Au fost alocate fonduri importante și pentru dezvoltarea comunelor vecine

La Cenade s-a lucrat la infrastructura rutieră, dar și pentru reabilitarea Școlii gimnaziale ”Ion Agârbiceanu”, iar la Cergău fondurile de la Guvern s-au folosit pentru reabilitarea unor drumuri și pentru construirea unui dispensar.

La Cetatea de Baltă, cu sprijinul Guvernului României, sunt reabilitate drumuri, iar la Câlnic fondurile guvernamentale sunt folosite la realizarea rețelei de canalizare și a stațieide epurare.

La Crăciunelu de Jos, investițiile vizează construirea unui pod și modernizarea drumurilor, iar la Cut se lucrează la rețeaua de colectare și tratare a apeloruzate, dar și la modernizarea străzilor. Comuna Daia Română a primit peste 5 milioane de euro cu sprijinul PSD pentru îmbunătățirea rețelei de drumuri, stația de pompare și conducta de refulare a apei uzate, reabilitarea dispensarului, construirea unei grădinițe, modernizarea și dotarea căminului cultural.

La Doștat s-au amenajat rețele de alimentare cu apă, se modernizează străzi, se dotează căminul cultural și curând se va moderniza sistemul de iluminat public și școala gimnazială. La Fărău investițiile vizează alimentarea cu apă în sistem centralizat, modernizarea de drumuri locale, reabilitarea căminului cultural și înființarea unei grădinițe. La Gârbova s-au finalizat investițiile în instituții de învățământ, iar în derulare se află înființarea unei rețele de canalizare menajeră, modernizarea infrastructurii și dotarea căminelor culturale. La Hopârta se modernizează străzi și căminele culturale, urmând să înceapă lucrările la școala gimnazială, iar la Jidvei banii de la Guvern sunt investiți în drumuri și în realizarea rețelei de canalizare și a drumurilor.

Banii alocați comunei Lopadea Nouă, cu sprijinul PSD, vizează reabilitarea unor drumuri, realizarea rețelei de canalizare, montarea unei stații de epurare și modernizarea căminului cultural. La Lunca Mureșului s-a finanțat reabilitarea unor drumuri și rețele stradale de apă, fiind în derulare modernizarea dispensarului și dotarea lui cu echipamente. La Noșlac se reabilitează străzi și se va investi în iluminatul public, iar la Ohaba se modernizează străzi, școala și iluminatul public. La Pianu s-au dat bani de la Guvernul PSD pentru reabilitarea unor obiective importante – școala, grădinița, căminul cultural, străzi, rețea de distribuție a apei și cea de canalizare, precum și pentru modernizarea unui drum forestier.

La Roșia de Secaș este finalizată investiția privind rețeaua de canalizare menajeră și stația de epurare, drumurile sunt în curs de reabilitare și se execută lucrări la rețeaua de canalizare în Tău. Nici comuna Săsciori nu a fost uitată de Guvern, în privința investițiilor guvernamentale: în educație, la rețea de canalizare, stația de epurare și modernizarea de străzi.

La Sâncel s-au reparat drumuri, se modernizează școala și grădinița și se va eficientiza și moderniza sistemul de iluminat public. La Șona banii de la Guvernul PSD merg spre reparații ale drumurilor, modernizarea și dotarea grădiniței, iar la Șpring au început lucrări de reabilitare la toate școlile și grădinițele din comună, fiind în contractare mai multe investiții – rețeaua de canalizare, stații de epurare, modernizarea destrăzi și rețeaua de alimentare cu apă.

La Șugag s-au modernizat străzile, în comuna Unirea s-a investit în rețeaua de canalizare menajeră, iar în derulare sunt o sumedenie de proiecte: înființarea unei grădinițe, modernizarea unor străzi, a căminului cultural, rețea de canalizare și rețea de alimentare cu apă. O investiție contractată este reabilitarea Școlii primare Ciugudu de Jos. Și la Valea Lungă vorbim de investiții de milioane de euro în drumuri, canalizare menajeră, construirea și modernizarea unor instituții de învățământ.

Toate aceste lucruri au fost posibile cu sprijinul Guvernului. Grație Partidului Social Democrat județul Alba se dezvoltă. În total, Alba a beneficiat din partea Guvernului de suma record de aproape 240 de milioane de euro. Cu PSD banii nu mai rămân la București, ca pe vremea PDL-PNL, vin în sfârșit la noi, în Alba.

Biroul de presă PSD Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Cristian, PSD Alba: „PSD – alături de cei mulți! Peste 3 milioane de oameni vor primi vouchere pentru alimente”

Publicat

în

Comunicat de presă| Radu Cristian, PSD Alba: „PSD – alături de cei mulți! Peste 3 milioane de oameni vor primi vouchere pentru alimente”

PSD vine din nou cu măsuri concrete în beneficiul celor cu venituri reduse! Proiectul PSD privind acordarea voucherelor pentru alimente se implementează în ritm accelerat. Recent s-au semnat contractele pentru tipărirea voucherelor, iar Poșta Română a fost desemnată pentru a le distribui. Peste 3 milioane de persoane, din categorii vulnerabile, vor primi un ajutor de 250 de lei, odată la două luni, timp de un an și jumătate.

Beneficiarii proiectului vouchere pentru alimente sunt:

Elit - Gustul Desăvârșit

– pensionarii cu venituri nete lunare mai mici sau egale cu 1.500 lei;
– persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri nete lunare proprii mai mici sau egale cu 1.500 lei;
– familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 lei;
– familiile monoparentale cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 lei;
– familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social oferit de stat;
– persoanelor fără adăpost.

Jumătate din cele 3,1 miliarde de lei, necesare pentru voucherele de alimente, vor veni din fonduri europene.

Încă o dată realitatea îi contrazice pe cei de la USR care susțineau despre acest program că „este doar un powerpoint” care nu va fi acceptat de Comisia Europeană. PSD este alături de cei mulți, care au nevoie în această perioadă de sprijin concret!

Purtător de cuvânt PSD Alba,
Radu Cristian


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „România, alături de Republica Moldova! Frații noștri de peste Prut merită mai mult!”

Publicat

în

Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „România, alături de Republica Moldova! Frații noștri de peste Prut merită mai mult!”

Am participat, în aceste zile, alături de o delegație din România, la întâlniri oficiale dar cordiale cu președintele Parlamentului din Republica Moldova, Igor Grosu, președintele comisiei de administrație publica și amenajarea teritoriului, Larisa Voloh, secretarul general al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării, Lidia Dabija și secretarul general adjunct al guvernului, Svetlana Țurcanu.

Cu această ocazie, a fost semnat un acord de cooperare între comisiile parlamentare permanente ale Parlamentului Republicii Moldova și a Camerei Deputaților din Parlamentul României. Documentul a fost semnat de către președinții comisiilor de administrație publică și amenajarea teritoriului (din care fac parte), mai exact de către parlamentarii Simona Bucura Oprescu  și Larisa Voloh

Între altele, acordul prevede că cele două state vor pleda pentru modernizarea administrației publice, vor coopera în vederea îmbunătățirii cadrului normativ și celui de reglementare vizând organizarea și funcționarea administrației publice, planificarea spațială și dezvoltarea regională. De asemenea, România și Moldova vor sprijini colaborarea și vor contribui la stabilirea relațiilor de fraternitate între colectivitățile noastre locale. Nu în ultimul rând, vom sprijini realizarea prevederilor Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană cu referire la administrația publică ce are ca finalitate ajustarea sistemului administrativ din Republica Moldova la Spațiul Administrativ European.

Elit - Gustul Desăvârșit

Îmi reiterez, cu această ocazie, susținerea necondiționată pentru parcursul european al Republicii Moldova, pentru continuarea reformei administrative și, nu în ultimul rând, a efortului nostru comun pentru asigurarea securității regiunii și sprijinirii refugiaților ucraineni.

Oamenii din Republica Moldova sunt frații noștri de peste Prut! Avem același idealuri și credințe, vorbim aceeași limbă, iar inimile noastre bat la fel. Doar uniți, împreună, putem fi mai puternici!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Senator PNL de Alba, Sorin Bumb: „Senatul a adoptat cadrul legal pentru finalizarea rapidă a termocentralei de la Iernut și a reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă”

Publicat

în

Comunicat de presă| Senator PNL de Alba, Sorin Bumb: „Senatul a adoptat cadrul legal pentru finalizarea rapidă a termocentralei de la Iernut și a reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă”

Senatul a adoptat ieri cadrul legal ce va permite finalizarea rapidă a termocentralei de la Iernut și a centralei nucleare de la Cernavodă, făcând astfel încă un pas important spre dobândirea independenței energetice a României. Obiectiv energetic de importanță națională, termocentrala de la Iernut se afla într-un stadiu de execuție de circa 90% dar, din cauza unor probleme ale constructorului spaniol, contractul a fost reziliat și investiția s-a blocat.

În condițiile actuale de criză energetică, marcată de un context geopolitic complicat și imprevizibil, în care invazia rusă în Ucraina are efecte negative asupra întregului sistem energetic european, era necesară identificarea și adoptarea unor soluții legislative care să permită finalizarea în timp util a unor obiective energetice de o importanță deosebită, așa cum este și centrala de la Iernut, care va furniza o importantă cantitate de electricitate în sistemul național. În discuțiile și negocierile pe care le-am avut ieri cu colegii mei senatori, atât în comisiile reunite de specialitate, cât și la votul din plenul Senatului, am căzut de acord să creăm cadrul legal astfel încât, în situația obiectivelor de investiții nefinalizate, de acest tip, entitățile contractante să poată aplica procedura de negociere fără invitație prealabilă la o procedură concurențială de ofertare pentru atribuirea contractelor sectoriale, pentru restul de executat, dacă acesta este de maxim 40% din stadiul fizic aferent proiectului de investiții. Astfel, modificând în Senat Legea 250/2022, de aprobare a OUG 54/2022, care modifica Legea 96/2016, privind achizițiile sectoriale, am flexibilizat cadrul legal privind achizițiile, permițând reluarea lucrărilor la Iernut, unde sperăm ca prima din cele 2×1 unități (215MWe) să fie pusă în funcțiune până la finele anului viitor.

Elit - Gustul Desăvârșit

De asemenea, am introdus și o altă prevedere care se referă la energia nucleară și care va permite Statului Român să atribuie contractul pentru finalizarea centralei de la Cernavodă printr-o procedură de negociere fără invitație prealabilă, indiferent de stadiul fizic de realizare al proiectului de investiții.

Având în vedere că, în mai puțin de 5 ani, reactorul 1 de la Cernavodă, cu o putere de 700 MWh, va intra în revizie și retehnologizare pentru 2 ani, iar din 2029 și reactorul 2 va intra în același proces de retehnologizare, era nevoie de un cadru legal care să răspundă acestei situații de urgență extraordinară, generată de conflictul armat din vecinătatea granițelor României și de criza energetică din Europa. Este bine-cunoscut că licitațiile în România și mai ales procedurile lungi și greoaie de contestare, sunt o mare problemă și fără un astfel de cadrul legal am fi riscat să ne aflăm într-o situație periculoasă, în care licitațiile s-ar fi extins pe ani de zile, iar România nu ar mai fi avut energie suficientă.

Sorin Ioan BUMB,
Senator PNL de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare