Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Comunicat de presă | Radu Marcel Tuhuț, deputat PSD Alba: „Cetățenii din zona Apuseni necesită o protecție adecvată în situațiile de urgență!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Comunicat de presă | Radu Marcel Tuhuț, deputat PSD Alba: „Locuitorii din zona Apuseni necesită o protecție adecvată în situațiile de urgență!”

Am avut ocazia să prezint în Parlamentul României solicitarea cetățenilor din Munții Apuseni, pe care am înregistrat-o în timpul audiențelor de la cabinetul meu parlamentar din orașul Câmpeni. De această dată, moții au cerut sprijin pentru extinderea detașamentelor de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Unirea” în două localități din Munții Apuseni, mai precis la Arieșeni și Baia de Arieș.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Zona Munților Apuseni este una frumoasă, dar dificil accesibilă, în special în timpul iernii. În situațiile de urgență, fiecare secundă contează și poate face diferența între viață și moarte. Având în vedere că în prezent există doar un singur detașament al ISU la Câmpeni, acesta nu poate interveni prompt în cazul unei situații de urgență în Baia de Arieș, oraș aflat la o distanță de 25 de kilometri, sau în Arieșeni, comună situată la aproximativ 40 de kilometri distanță. În astfel de situații, timpul lucrează împotriva cetățenilor din Apuseni, motiv pentru care solicitarea lor de înființare a unor noi puncte ISU este justificată.

Citește și: Comunicat de presă | Radu Marcel Tuhuț, deputat PSD de Alba: Pensiile vor crește de două ori în anul 2024! Am susținut, în Parlament, legea care va asigura celor peste 80.000 de seniori din Alba un trai mai bun

Oamenii din Arieșeni și Baia de Arieș au nevoie de servicii complete din partea detașamentelor de pompieri, având în vedere regiunea vastă și numărul mare de localități pe care acestea ar trebui să le deservească. Mă refer aici la necesitatea unor detașamente cu suport operativ, gardă de intervenție și echipe de căutare-salvare.

În următoarele zile, așa cum le-am promis cetățenilor care mi-au prezentat această problemă în cadrul cabinetului meu parlamentar, voi transmite o interpelare ministrului PNL al Afacerilor Interne. Voi solicita adoptarea măsurilor necesare pentru operaționalizarea celor două detașamente ISU în Munții Apuseni, la Arieșeni și Baia de Arieș.

Radu Marcel Tuhuț, deputat PSD de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

13 microbuze electrice achiziţionate pentru elevii din Alba cu bani provenind din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră

Unirea Ziarul

Publicat

în

13 microbuze electrice achiziţionate pentru elevii din Alba cu bani provenind din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră Administraţia Fondului pentru Mediu acordă UAT – Judeţul Alba o finanţare în valoare de 15 milioane de lei, inclusiv TVA, pentru achiziţionarea a 13 microbuze electrice. Contractul de finanţare a fost încheiat în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea