Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Comunicat de presă/ PSD Alba: Victor Negrescu, expertul care face ca fondurile europene să fie mai accesibile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

România este net beneficiară în termeni de fonduri ca urmare a aderării la Uniunea Europeană. Acest lucru este datorat reușitei guvernărilor Partidului Social Democrat. După eșecul guvernului PDL-PNL în atragerea fondurilor europene, Guvernul PSD a ridicat rata de absorbție pentru perioada 2007-2013 la peste 91%. O parte din fondurile blocate ajungând astfel în județul Alba.

La fel s-a întâmplat și după Guvernul Zero USR-PLUS-tehnocrat. Datorită eforturilor din ultimii ani rata de absorbție este în media europeană, aproape de 30%. Astfel, profitul aderării țării noastre la UE se ridică la aproximativ 33 de miliarde de euro.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Pentru a putea face toate aceste lucruri, simplificarea procedurilor a fost și trebuie să fie regula. Exemplu cel mai clar este reprezentat de procedura de accesare a subvenților pentru agricultori. Dacă în 2016 fondurile pentru fermieri nu veneau la timp, acum plățile se fac în avans.

Acest proces însă trebuie continuat la nivel european. Victor Negrescu, cadru universitar și expert în politici europene, a depus în acest sens numeroase amendamente în Comisia pentru Bugete din Parlamentul European. Inițiativele reprezentantului județului Alba în legislativul european au condus la facilități ce pot să se regăsească în viitorul cadru financiar multianual european. De altfel, Victor Negrescu a fost europarlamentarul care a inițiat cele mai multe proiecte pilot finanțate de UE, în valoare de 60 de milioane de euro în domeniul sănătății, educației, cercetării și inovării.

YouTube video

Victor Negrescu a solicitat cu fermitate simplificarea și în discuțiile purtate în calitate de ministru delegat pentru afaceri europene. Acesta a fost coordonatorul discuțiilor purtate de România privind viitorul buget european. În această calitate, Victor Negrescu, a solicitat printre altele subvenții egale pentru toți fermierii la nivel european dar și șanse egale pentru toți în accesarea banilor disponibili direct la Bruxelles.

Fondurile europene trebuie să fie accesibile tuturor fără discriminare. Simplificarea, debirocratizarea și transparența privind accesarea fondurilor europene este posibilă. Pentru asta România are nevoie de oamenii potriviți la locul potrivit, persoane care au expertiza necesară în a purta aceste discuții la nivel european.

Biroul de presă al PSD Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

13 microbuze electrice achiziţionate pentru elevii din Alba cu bani provenind din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră

Unirea Ziarul

Publicat

în

13 microbuze electrice achiziţionate pentru elevii din Alba cu bani provenind din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră Administraţia Fondului pentru Mediu acordă UAT – Judeţul Alba o finanţare în valoare de 15 milioane de lei, inclusiv TVA, pentru achiziţionarea a 13 microbuze electrice. Contractul de finanţare a fost încheiat în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea