Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Primele măsuri economice pentru a ieși din criză! (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
PRO România nu este doar singurul partid de echilibru de pe scena politică românească, dar și singurul care a făcut publice un set de măsuri menite să scoată cu adevărat România din criză. Locurile de muncă trebuie salvate din fața celei mai mari crize economice din istoria țării noastre.

Condiția unică pe care o vom cere fiecărui angajator este menținerea aceluiași număr de angajați de la finalul anului 2020 pe toată durata anului 2021.

  • reducerea TVA: reducerea cotei de TVA de la 9% la 5% pentru produsele agricole și alimentare și pentru serviciile din HORECA
  • anularea unor obligații fiscale: anularea unor obligații fiscale aferente anului 2021 pentru IMM-uri: impozitul pe profit, impozitul specific, impozitul pentru microîntreprinderi, taxele și impozitele datorate activelor corporale neutilizate din cauza restricțiilor și interdicțiilor administrative.
  • chiriile: statul va acoperi 50% din chiriile aflate în plată pe perioada nefuncționării IMM-urilor din cauza restricțiilor impuse de autorități.
  • ratele bancare: prorogarea pentru 2022 a ratelor aferente finanțărilor la bănci și IFN-uri și prelungirea maturității cu perioada de grație.
  • redeschiderea afacerilor: deschiderea tuturor afacerilor închise de măsurile guvernului Orban. Măsura închiderii se poate lua doar în situația apariției unor focare de infecție COVID-19 în respectivele locații.
  • acordarea de granturi: acordarea de granturi de până la 500.000 euro și garanții de stat de 100% pentru investiții în producție, mai ales pentru industria alimentară care utilizează materii prime autohtone.
  • programul IMM Invest: modificarea programului IMM INVEST prin simplificarea lui, mărirea plafonului, extinderea lui și la alte domenii și reducerea comisioanelor plătite de companii.

Alegerile din 6 decembrie sunt ultimul semnal de alarmă pentru salvarea locurilor de muncă! Știm ce și cum trebuie făcut! Locurile de muncă din privat, vor salva inclusiv locurile de muncă din sistemul bugetar! PROmisiunea ieșirii din cea mai gravă criză economică!

IOAN LAZĂR

Candidat Camera Deputaților PRO ROMÂNIA

Comandat de partidul PRO România, filiala Alba, cod unic mandatar financiar 11200008, publicat de SC Unirea Pres SRL, portal online: https://ziarulunirea.ro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea