Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Multe din schimbările bune petrecute în țară, în ultimii ani, nu au plecat din București, ci au venit din Alba!

Ziarul Unirea

Publicat

în

După primul mandat în Parlamentul României, sunt mândru și spun răspicat: multe din schimbările bune petrecute în țară, în ultimii ani, nu au plecat din București, ci au venit din Alba! Un motiv serios de a fi onorat este acela că fac parte dintr-o echipă în al cărui prim rând din fișa postului scrie ”Fă bine!”.

Echipei PNL Alba din Camera Deputaților și Senat i-a păsat, a avut conștiință și a prețuit responsabilitatea față de dumneavoastră. Personal, mă identific, în totalitate, cu județul, cu oamenii gospodari de aici și cu felul lor practic de a pricepe că fără muncă nu există nici rezultate, nici răsplată.

Prin toate legile și inițiativele avute, de când activez în Comisia pentru Industrii și Servicii a Camerei Deputaților, am dat o formă concretă devotamentului față de oamenii din Alba. Dar, în egală măsură, mai ales de când sunt în fruntea acestei comisii, am făcut totul pentru ca în România, în domeniul energiei, lucrurile să fie calibrate în raport cu țările dezvoltate. Vă spun însă, cu mâna pe inimă, că ne așteaptă un drum lung. Mulți politicieni ipocriți vă promit „Visuri la cheie.”. Eu vă spun că realitatea ne arată că nu avem nici măcar „ferestre” la „casă”. Toți vă vorbesc de energii regenerabile, dar mulți dintre voi vă încălziți mâncarea pe sobă sau la butelie. Să nu creadă cineva că nu știu lucrurile astea: sunt ani de zile de când bat județul în lung și-n lat, de când stau de vorbă cu oamenii și le știu problemele.

Întotdeauna mi-am considerat meseria și trecutul profesional ca cea mai bună cale de a aduce plus-valoare și de a schimba lucrurile în bine. Din funcția de parlamentar refuz să fiu doar spectator la problemele fiecărei comunități. De aceea, m-am implicat activ pentru a reforma un domeniu vital, cum este cel al energiei și resurselor naturale. Și nu doar aici acasă, ci și în fața decidenților europeni care trebuie să înțeleagă că până să ne permitem „reglaje fine”, ne sunt necesare lucrurile de bază. De exemplu rețele de gaz, realizate cu fonduri UE, nu pe banii cetățenilor. Alba are nevoie de aceste investiții ca de aer, altfel riscăm să rămânem aproape de ceilalți europeni doar pe hartă. Iar eu, unul, nu accept asta!

Sunt convins că munca pe care am depus-o în Parlament, în ultimii 4 ani – și amintesc doar cele 133 de propuneri legislative, din care 31 sunt deja legi – e  asemenea unui pom ale cărui roade le vom vedea în viitorul apropiat. Iar cei care mă cunoașteți, îmi știți determinarea, pregătirea profesională și legătura strânsă pe care o am cu fiecare comunitate din județul Alba.

Pentru mulți dintre voi, sunt Sorin, pentru alții „domnul deputat”, dar vă spun ce NU am fost și nu o să fiu vreodată: un politician care se urcă pe un soclu doar ca să fie văzut și auzit. Rămân doar un om riguros și sârguincios, dedicat proiectelor care pot umple lipsurile și rezolva problemele fiecărei comunități din județul Alba. Asta am făcut, asta voi continua să fac!

Sorin Ioan BUMB


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea