Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Economie

COMUNICAT DE PRESĂ – Mobilitate Urbană Durabilă prin intermediul proiectului CHESTNUT

Andreea Ștefan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mobilitate Urbană Durabilă în Zona Urbană Funcțională

 a Municipiului Alba Iulia prin intermediul  proiectului de cooperare transnațională CHESTNUT

                                                                                                                                                                                              22 noiembrie 2018

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru vă invită să participați vineri, 23 noiembrie 2018, la evenimentul de diseminare a rezultatelor relevante cuprinse în Planul de mobilitate urbană durabilă a Zonei Urbane Funcționale a Municipiului Alba Iulia. Acesta va avea loc la Hotelul Parc din Alba Iulia, str. Primăverii nr. 4, începând cu ora 10.00. Astfel vă puteți aduce contribuția la dezbaterile care vor avea loc pe tema dezvoltării mobilității și transportului durabil și care se adresează cetățenilor din Alba Iulia și comunele învecinate. 

Organizat ca activitate a proiectului de cooperare transnaţională CHESTNUT – “Elaborarea CompreHensivă a Planurilor Strategice pentru Transport Urban Durabil”, finanţat prin Programul Transnaţional Dunărea, evenimentul își propune să identifice soluții pentru dezvoltarea mobilității urbane durabile în Municipiul Alba Iulia și în localitățile cu care acesta are relații funcționale din punct de vedere al organizării serviciilor de transport și mobilitate, respectiv: Cricău, Ighiu, Ciugud, Galda de Jos, Sântimbru, Întregalde și Mihalț.

 Agenda evenimentului include:

  • Prezentarea obiectivelor pentru dezvoltarea mobilității precum și a schiței Planului de Mobilitate Urbană Durabilă propus pentru Zona Urbană Funcțională a Municipiului Alba Iulia.
  • Analiza inițiativelor locale din domeniul mobilității urbane și a soluțiilor propuse pentru fluidizarea traficului în zonă, inclusiv analiza oportunității construirii unui terminal multimodal la nivelul Zonei Urbane Funcționale a Municipiului Alba Iulia.
  • Prezentarea celor mai noi tendințe europene în domeniul planificării și gestionării aspectelor de mobilitate și soluții de finanțare pentru proiectele din domeniul mobilității.

Evenimentul va reuni reprezentanți ai autorităților publice din Zona Urbană Funcțională a Municipiului Alba Iulia, instituții județene cu atribuții în domeniul mobilității urbane, operatori de transport, ONG-uri dar și specialiști în mobilitate urbană durabilă cu experiență la nivel internațional. Un punct important al evenimentului îl va reprezenta semnarea unui Acord de Colaborare între membrii Zonei Urbane Funcționale Alba Iulia și ADR Centru, ce va asigura dezvoltarea activităților de cooperare între aceștia pentru implementarea măsurilor propuse prin planul de mobilitate elaborat în cadrul proiectului CHESTNUT.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

INFORMARE – solicitare de aviz activități de explorare în perimetrul VALEA LEUCII – 26 aprilie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

INFORMARE – solicitare de aviz activități de explorare în perimetrul VALEA LEUCII – 26 aprilie 2024 Această informare este efectuată de: SC LEM RESORUCES SRL cu sediul în Bucureşti, Str. Mircea Eliade, nr. 14, sector 1, camera1, et.1, ce intenţionează să solicite de la Administraţia Naţională „Apele Române” aviz de gospodărire a apelor pentru desfăşurarea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea