Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă Gabriel Pleșa: Un oraș în care fiecare cetățean se simte în siguranță

Ziarul Unirea

Publicat

în

Fără doar și poate, siguranța cetățeanului este și trebuie să fie prima prioritate pentru orice administrație responsabilă. Fără a se substitui organelor de poliție, Primăria Alba Iulia poate și trebuie să combată activ fenomenele de infracționalitate, să mențină ordinea și liniștea publică la cel mai înalt nivel posibil.

Chiar dacă Alba Iulia este un oraș liniștit, prin comparație cu alte orașe mari din țară, au apărut și la noi, de niște ani buni, anumite fenomene asociate inevitabil dezvoltării urbane. Oameni care locuiesc pe stradă, în parcuri sau în clădiri abandonate de către municipalitate, sunt deja o realitate curentă în orașul nostru. Și chiar dacă astfel de fenomene sociale nu vor dispărea, Primăria trebuie să aibă o strategie, atât pentru a ajuta aceste persoane cât și pentru a ține sub control sau a reduce faptele anti-sociale care, nu de puține ori, sunt asociate acestui fenomen, acestor năpăstuiți ai sorții.

Instalarea de camere de luat vedere, în anumite spații publice, că fiecare parte implicată în acest proces, atât compania care se ocupă de colectare cât și cetățenii, își respectă obligațiile.

Același sistem integrat de supraveghere video poate și trebuie să fie implementat în intersecțiile aglomerate, pentru a reduce incidentele rutiere, precum și în anumite zone din oraș, indicate de către Poliție, pentru a descuraja infracționalitatea și furturile de la persoane fizice și juridice.

Este o soluție în acest sens, una care vine să sprijine atât activitatea Poliției Locale cât și a Poliției Române. Un astfel de sistem, cu camere video, are menirea de a preveni și reduce infracționalitatea, de a descuraja eventualele acte anti-sociale, iar o investiție într-un asemenea sistem este mai mult decât justificată în Alba Iulia.

În același timp, un astfel de sistem de supraveghere poate fi, totodată, folosit și pentru a urmări activitatea de depozitare și colectare a deșeurilor menajere. La pachet cu pubelele subterane, un astfel de sistem de supraveghere e binevenit pentru a ne asigura că o să colectăm, cu adevărat, selectiv, că reciclarea e cu adevărat eficientă și

Fără a acționa precum un „Big Brother” și fără a încălca dreptul la viață privată al cetățenilor, putem și trebuie să implementăm un sistem de supraveghere video a anumitor zone și spații publice din oraș, pentru a descuraja infracționalitatea și comportamentele anti-sociale, precum și pentru a crește gradul de siguranță și confort al cetățenilor.

Gabriel Pleșa, candidatul Alianței USR-PLUS pentru Primăria Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava, europarlamentar PPE: Copiii trebuie protejați de expunerea la mediul online

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava, europarlamentar PPE: Copiii trebuie protejați de expunerea la mediul online Internetul este, fără îndoială, un plus pentru noi toți. N-am fost nicicând mai aproape, chiar și de la distanță, cum suntem acum, în epoca digitală. O simplă postare și un singur click ne țin în contact, ne oferă acces la informație și schimb […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea