Comunicat de presă, Florin Roman, liderul deputaților PNL: Victorie a PNL pentru Diaspora

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Amendamentul prin care cetățenii români din Diaspora aveau dreptul de a vota sâmbătă și duminică la alegerile parlamentare, susținut de PNL, a fost adoptat de plenul Camerei Deputaților. Inițial, acest amendament a fost respins de PSD în Comisia Juridică, dar insistențele parlamentarilor PNL pentru ca românii din Diaspora să voteze în două zile, în condiții de siguranță medicală, au avut câștig de cauză.

Este greu de înțeles de ce PSD se teme atât de mult de votul românilor din Diaspora, ținând cont de faptul că, pe fondul pandemiei de COVID-19, unele țări nu permit deschiderea de secții de votare. PSD a refuzat categoric și discutarea proiectelor de lege inițiate de PNL, prin care am propus creșterea numărului de parlamentari pentru Diaspora, având în vedere că milioane de români din afara granițelor țării și-au exprimat votul la alegerile europarlamentare și prezidențiale.

USR - Alegeri parlamentare 2020

PNL solicită PSD să oprească lupta împotriva propriilor cetățeni. După ce și-a gazat și bătut propriul popor și Diaspora pe data de 10 august, acum PSD se opune votului electronic și creșterii numărului de parlamentari pentru milioanele de români din Diaspora. În 6 decembrie, trebuie să le achităm prin vot nota de plată pentru toate aceste mizerii.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419