Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Comunicat de presă: Expoziție inedită de prezentare a județului Alba, găzduită de eurodeputatul Victor Negrescu în Parlamentul European de la Strasbourg

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Expoziție inedită de prezentare a județului Alba, găzduită de eurodeputatul Victor Negrescu în Parlamentul European de la Strasbourg

Europarlamentarul Victor Negrescu a găzduit săptămâna aceasta un eveniment special de prezentare a județului Alba chiar în clădirea Parlamentului European de la Strasbourg.

Expoziția „Oameni și comunități. Descoperă județul Alba, în inima României” prezintă comorile culturale și istorice care definesc identitatea comună românească și europeană, dezvăluind locuri și oameni autentici din județul Alba, chiar din inima Transilvaniei și a României prin intermediul imaginilor captate de fotograful Ionuț Văidean.

„Prin intermediul acestui eveniment am căutat să prezint județul Alba la nivelul instituțiilor europene arătând frumusețea locurilor, dar și potențialul turistic, de investiții și dezvoltare economică al comunităților din Alba. Îmi doresc ca județul nostru să fie mai bine cunoscut, mai influent și aș putea spune chiar mai puternic la nivel național și european. Chiar dacă suntem pe ultimele locuri ca număr de turiști la nivel național, cred că avem un potențial deosebit pe care trebuie să îl fructificăm, iar eu voi continua să fac tot ceea ce îmi stă în putință pentru promovarea județului.

De altfel, împreună cu invitații mei din Alba, aleși locali social-democrați, profesioniști în domeniul sănătății, antreprenori și persoane implicate în comunitățile din diverse zone ale județului, am profitat de ocazia oferită de evenimentul din Parlamentul European pentru a discuta despre cum putem atrage și mai multe fonduri europene în comunitățile din Alba.

Este evident, și după discuțiile purtate, că avem nevoie de un plan strategic pentru minimum 10 ani pentru Alba, pe care l-am și propus, prin care să atragem 1,5 miliarde de euro pentru dezvoltarea județului. Am stabilit, cu această ocazie, și noi contacte care ne vor ajuta în acest demers.

Cu profesionalism, curaj și multă implicare putem face mai multe pentru Alba și cu siguranță mult mai mult bine pentru oameni decât cei care de 30 de ani conduc județul în direcția greșită”, a declarat eurodeputatul de Alba, social-democratul Victor Negrescu.

Victor Negrescu a organizat de-a lungul timpului mai multe evenimente pentru promovarea județului Alba, fiind singurul reprezentant al județului nostru care face acest lucru, deși mai sunt și alți reprezentanți din Alba în Parlamentul European. Expoziția a primit suportul vicepreședintei Parlamentului European din Austria, Evelyn Regner. La vernisajul expoziției au participat eurodeputați din diferite țări europene, funcționari ai Parlamentului European, jurnaliști români și reprezentanți ai Comisiei Europene.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO Au început lucrările de modernizare a iluminatului public la Stremț: Finanțare nerambursabilă de aproape 1 milion de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Au început lucrările de modernizare a iluminatului public la Stremț: Finanțare nerambursabilă de aproape 1 milion de lei La Stremț au început săptămâna aceasta lucrările de modernizare a iluminatului public, a anunțat primarul comunei, Traian Ștefan Popa. Potrivit edilului, lucrările în valoare de aproape 1 milion de lei se vor realiza printr-o finanțare nerambursabilă, fiind […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea