Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Deputatul PSD de Alba, Radu Marcel Tuhuț: Măsuri concrete pentru relansarea agriculturii românești, adoptate de PSD în prima lună de guvernare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

PSD a luat măsuri concrete pentru relansarea agriculturii românești în prima lună de guvernare. Acestea sunt aplicabile și pentru fermieri din județul Alba. Banii care erau blocați până acum din cauze birocratice, au fost deblocați și au început să ajungă la oameni.

Cinci măsuri benefice, luate de PSD, în prima lună de guvernare:

1) Acordarea subvențiilor pentru crescătorii de vaci de lapte, de bivolițe și de taurine pentru carne. Plățile erau blocate de aproape 6 luni în urma unei decizii a ministrului liberal Adrian Oros.

2) Sprijin pentru compensarea cu 50% din costurile cu energia electrică folosită pentru irigarea terenurilor.

3) Majorarea de la 40 de milioane la 70 de milioane de lei, a sumelor acordate ca sprijin în anul 2021, pentru fermierii care se ocupă de îmbunătățirea genetica a efectivelor de vaci, de bivolițe, de taurine, de cabaline, de ovine și de caprine.

4) În afara subvenției pentru animale, alte 40 de milioane de lei, au ajuns ca ajutor de minimis la apicultorii afectați de calamitățile naturale din 2021.

5) Fonduri nerambursabile de peste 1 miliard de euro, în baza unor proiecte de dezvoltare a exploatațiilor agricole.

Sprijinirea agricultorilor și crescătorilor de animale înseamnă și sprijinirea satului românesc. Oamenii din mediul rural nu pot prospera fără măsuri coerente și concrete ale Ministerului Agriculturii. Țăranii români care lucrează pământul și cresc animale au nevoie de susținere pentru ca activitatea lor să fie profitabilă.

În lipsa sprijinirii acestui sector, satele noastre se vor depopula masiv, iar producția autohtonă va scădea. Măsurile prezentate mai sus nu ar fi existat dacă PSD nu ar fi intrat la guvernare!

Cu stimă,

Preşedinte PSD Alba,

Radu Marcel Tuhuț


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO Au început lucrările la noul pod peste râul Arieș, la Câmpeni: Investiție de peste 8 milioane de lei. Când va fi finalizat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Au început lucrările la noul pod peste râul Arieș, la Câmpeni: Investiție de peste 8 milioane de lei. Când va fi finalizat Au început lucrările la noul pod peste râul Arieș, la Câmpeni, a anunțat primarul Cristian Dan Pașca. Investiția de peste 8 milioane de lei urmează  să fie finalizată în următorii doi ani. Citește […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea